Bună ziua! Zilele acestea finalizez procedurile pentru înființarea unei asociații de părinți. Cu toate acesta m-am blocat la contabil. Asociația a fost înființată în special pentru a contracta, în special, 2 cursuri opționale pentru copiii unei grădinițe, deci nu vom avea flux de facturi/plăti. Ce tip de contract pot face cu un contabil? Și întrebarea cea mai presantă, pot face un contract de prestări servicii cu acesta cu titlu gratuit? Din păcate nu vom avea fonduri să plătim contabilul, cel mult vom putea oferi o sumă modică (nu știu 100 lei/lună?). Mulțumesc!
george-neagu
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Puteți încheia cu respectivul contabil autorizat membru CECCAR un contract de prestari servicii contabile. Dar nu va bateți capul cu modelul de contract căci contabilul pe care-l veți alege ar trebui sa vina cu contractul.
Dar discuția pe care mai întâi ar trebui s-o aveți e dacă acea persoana ar dori sa facă acest lucru, inclusiv gratuit, adică sa vina ca o sponsorizare din partea lui cu acest serviciu pe care sa vi-l ofere.
Aveți în vedere ca asa în mare, din ce ați detalii ca ați dori sa faceți (acei profesori care țin acele cursuri bănuiesc ca-i angajati pe asociatie si ii plătiți cu bani din veniturile asociatiei), asta presupune o activitate și în timpul anului pe xare s-o facă contabilul pentru asociatie, nu numai la final de am pentru întocmirea si semnarea bilantului contabil anual.
Mai puteți i cerca dacă unul dintre părinții copiilor membru al asociației, are cunoștințe de contbilitate și dorește sa facă el aceasta evidenta contabila luna de luna gratuit, iar la un contabil autorizat sa apelați doar anual, pentru bilant.
Contabilitate ong
Keyla
Buna ziua.M-ati ajutat cu sfaturi extrem de utile si pentru asta va multumesc.Am reusit sa duc la capat infiintarea unei asociatii a parintilor copiilor unei ... (vezi toată discuția)
Cenzor ong
mihadari
Am un ong.este stipulat in actul contitutiv si un cenzor desi avem 3 membrii fondatori.este obligatoriu sa avem si contabil?cenzorul poate munci cu contract de ... (vezi toată discuția)