avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este legal că pe timpul unui proces în instanță cu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este legal că pe timpul unui proces în instanță cu Distrigaz ...

Este legal că pe timpul unui proces în instanță cu Distrigaz, acesta să sisteze furnizarea gazului indiferent cât durează procesul?
Facturile sunt plătite la zi.
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 13:02, 30 Iulie 2025
O astfel de măsură necesită o justificare din partea furnizorului. Ați cerut oficial o explicație? Vi s-a transmis o justificare?
Ultima modificare: Luni, 28 Iulie 2025
adriandimitriu, utilizator
N-ați precizat pentru ce motiv vă judecați. Are legatură cu cuantumul facturilor`?
Ați plătit facturile cu întârziere peste data scadentă`?
Buna ziua

Furnizarea gazului poate fi sistata din mai multe motive, nu numai neplata facturilor. De exemplu:
- refuzul de a inlocui contorul
- lipsa reviziei/inspectiei instalatiei de consum
- deficiente majore ale consumatorilor sau lipsa reviziei anumitor consumatori cum ar fi centrala termica
- nerespectarea unor prevederi legale (instalarea detectoarelor, aerisire etc...)

Care este motivul invocat pentru sistarea furnizarii gazelor?
Bună ziua,
Contorul montat pe stradă a fost înlocuit - in urma unei sesizări telefonice - fiind desigilat.
In urma unei verificări în laborator, au constatat că s-a umblat în contoar.
Am fost chemați la Ploiesti, ne-au arătat niște poze și au avansat 2 variante de rezolvare a litigiului:
1. Pe cale juridică, accentuând faptul că indiferent cine câștigă procesul, pe perioada acestuia se sistează livrarea de gaze.....1 an, 2ani sau mai mult...
sau
2. Plata unei sume de 33.000 lei redusă la 20.000 lei, stabilită, chipurile în baza unei proceduri interne și care reprezintă valoarea gazului consumat pe un loc de consum 90 zile non-stop.
Menționez că facturile au fost plătite la zi, indiferent de valoarea lor.
Revin cu întrebarea: Sunt legale aceste condiționări?
Mulțumesc frumos.
Ultima modificare: Luni, 28 Iulie 2025
Manuela Rășină, administrator
1. contorul desigilat inseamna furt de gaze care este fapta penala. dincolo de asta,
2. regulamentul de furnizare a gazelor naturale catre clientii finali autorizeaza furnizorul sa dispuna intreruperea (nu pot trimite linkul, dar il gasiti in lista: [ link extern ] /) .
3. la intrebarea 2, fiind vorba de proceduri interne, nu stiu sa raspund. dar citind regulamentul, se pare ca suma de 20.000 lei e o garantie.
cerintele furnizorului sunt, cel putin in parte, legale
Ultima modificare: Marți, 29 Iulie 2025
adriandimitriu, utilizator

Alte discuții în legătură

Sistare tehnica gaze , obligativitate plata servicii nesolicitate RobertoRossi RobertoRossi buna ziua \"conform\" noii legislatii, ordinul 179/2015, cel putin asa spun ei , dar eu nu am gasit unde scrie asta mi s-a emis factura pentru plata ... (vezi toată discuția)
Calcul consum de gaze florentinazara florentinazara Buna ziua, Sunt presedintele unei asociatii de proprietari și doresc să știu dacă este legal ca proprietarii de apartamente care nu au contoar de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, revin cu câteva precizări privind litigiul cu distrigaz: ... Dutustoica Dutustoica Bună ziua, Revin cu câteva precizări privind litigiul cu Distrigaz: Contorul de gaze a fost ridicat din stradă de angajații Distrigaz, fără semnătura ... (vezi toată discuția)