avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale As vrea sa deschid o prajitorie de cafea (CAEN 1083)
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

As vrea sa deschid o prajitorie de cafea (CAEN 1083)

Buna ziua,

As vrea sa deschid o prajitorie de cafea (CAEN 1083) si aș vrea sa știu care sunt normele de procedura (nu sunt 100% sigur ca așa se numesc) pe care trebuie sa le urmez.

Cu alte cuvinte as vrea sa știu exact care sunt standardele in funcție de care se fac verificările pentru a fi 100% in legalitate din punct de vedere al procedurilor.

Am cautat pe internet insa nu am reușit sa găsesc nici unde.

As aprecia orice direcție sau hint in legătură cu locurile unde as putea găsi informațiile.

Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 29 Iulie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:14, 31 Iulie 2025
Gasiti informatii utile aici: [ link extern ]
Pentru obținerea autorizației de funcționare pentru activitatea încadrată in cod CAEN 1083 este necesar să dispuneti de:
- Autorizație Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (Autorizație DSVSA)
- Autorizație Protecția Mediului
- Autorizație de la ISU
- Autorizatia de functionare de la Primarie
Mulțumesc pentru răspunsuri, aceste informații le-am văzut și eu însă am nevoie de ceva mai multe detalii.

Spre exemplu știu ca autorizația de la DSV și cea de la ISU se eliberează în urma unui control efectuat. Vreau să știu exact care sunt normele după care verifica pentru a putea ști exact ce trebuie să pregătesc cum să amenajez spațiul, norme legate de dimensiunile necesare, fluxul tehnologic etc.
Procedura de autorizare DSP aici: [ link extern ]
Procedura autorizatie DSV aici: [ link extern ]
Procedura autorizare ISU aici: [ link extern ]
Autorizație Protecția Mediului
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizaţii restaurant/ fastfood – acte necesare la dsv, dsp, isu, mediu, primărie, itm, ditl, alte instituţii! Primoris SRL Primoris SRL [b]Restaurantul[/b], sau [b]FastFood[/b]-ul are nevoie de o serie de autorizaţii pentru a funcţiona legal! Toată lumea ştie asta! [b]Care este ... (vezi toată discuția)
Autorizare food truck comercial DANIEL_CODRU DANIEL_CODRU Buna ziua. In vederea deschiderii/autorizarii unui food truck commercial, in ipoteza in care va functiona amplasat pe in teren privat imi puteti spune daca ... (vezi toată discuția)
Ca sã funcţioneze ca aprozar mai am nevoie de avize de la dsv, isu etc? Kameleon1976 Kameleon1976 Bunã seara! De curînd am înfiinţat un PFA cu profil legume-fructe în ideea de a deschide un aprozar. Am gãsit un spaţiu de închiriat unde a funcţionat ... (vezi toată discuția)