avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
LIVE, ACUM ESG în România: Reglementări și implementarea practică a cerințelor de raportare
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Repunere în drepturi bolnav psihic
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Repunere în drepturi bolnav psihic

buna . poate statul ,,sistemul ,,sa elibereze (repuna in drerepturi) o persoana bolnava psihic internata in spital cu semnatura tutorului . Fara ca macar acesta sa fie anuntat in prealabil . multumesc
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 20:35, 1 August 2025
Poate sã cearã la instanta de judecatã sã i se anuleze punerea sub tutelã.
Când a fost chemat la judecatã si i s-a desemnat un tutore, de ce nu s-a opus'?
nu am fost anuntat . am aflat intamplator
nu am fost anuntat . am aflat intamplator
V-am spus care este calea legală.
Să ceară la instanță suspendarea punerii sub tutelă.
Ultima modificare: Vineri, 1 August 2025
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Luarea in tutela a mamei, bolnava de dementa mixta ionel-s ionel-s Buna ziua. Mama este diagnosticata cu dementa mixta, locuieste cu mine, deci eu am grija de ea. Doresc s-o iau in tutela. Mai am o sora , insa este cu ... (vezi toată discuția)
Curator bolnav psihic pompiliairina pompiliairina As dori sa aflu cine poate deveni curator pentru bolnavii cu afectiuni psihice care sunt internati intr-un spital de boli psihice,cine numeste acest curator si ... (vezi toată discuția)
Tutorele (fiica) poate fi obligat sa accepte tutoriatul mamei bolnave? dorotheea dorotheea 2 soti, de cca 80 de ani au o fiica de cca 45 de ani. Sotia are maladia Alzheimer si trebuie sa aiba un tutore legal desemnat. Este obligata prin lege, ca ... (vezi toată discuția)