avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1246 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proprietate privată incalcata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proprietate privată incalcata

Buna ziua.
Va supun atenției o speță .
Dețin un apartament care a fost vândut împreună cu o cotă parte dintre un lot ce reprezintă un drum de acces catre blocul unde se afla apartamentul. Respectivul lot are o suprafață de peste 1000 mp și este împărțit între toți locuitori care au acces la el, blocuri, case etc. Problema este că suntem cam 50 de proprietari și doar o parte din noi, cei din zona de blocuri, am amenajat parcarea prin curățarea terenului și nivelare. Nu s a instalat bariera de acces. Întâmpinăm probleme cu vecinii din jur, care sunt obișnuiți să parcheze fara să respecte zona respectiva, deși este semnalizata cu plăcuțe. Au chemat poliția, care a venit, a confirmat că lotul e proprietate privată și avem dreptul sa instalam plăcuțe de avertizare. Dar mai sunt și persoane efectiv fara bun simt, care își lasă mașinile pe pe proprietatea noastră, deși cunosc că e proprietate privata. Ce putem face? Politia locala a zis că nu poate interveni pe proprietate privată. Care este soluția legală?
Ultima modificare: Luni, 28 Iulie 2025
cristina2412, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:13, 28 Iulie 2025
Vorbiți cu ei si faceți notificări scrise prin avocat.
Puteti cere bani dacă parchează.

București 2025
Ultima modificare: Luni, 28 Iulie 2025
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Spatiu este înregistrat la primărie ca reprezentând cale de acces, nu parcare.
Nu vrem sa cerem bani, vrem sa se respecte dreptul de proprietate și să știm legal daca putem implica poliția. Nu mi se pare normal că poliția să spună că nu poate face nimic.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Vorbiți cu ei si faceți notificări scrise prin avocat.
Puteti cere bani dacă parchează.

București 2025

Adresați un memoriu la poliție ca sa va răspundă.
Puteti apela la serviciile unui avocat daca vreti sa se miște cumva lucrurile.
Avocatul poate vedea și actele.
Nici judecatorii nu judeca pe variante multiple ci pe caz concret.

București 2025

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum privat, cartier rezidential, locuiesc într-un cartier rezidential, ... ..sorin, ..sorin, Drum privat, cartier rezidential, locuiesc într-un cartier rezidential, am parcare privata, blocul e îngrădit cu gard și cu poarta, acum vreau sa va ... (vezi toată discuția)
Parcare cartier rezidential Cosmaana Cosmaana Buna ziua, Am achizitionat un loc de parcare intr-un cartier rezidential in Oradea, dar foarte des il gasesc ocupat de catre oaspeti.Am sunat la politia ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie sau ... ? mowgli mowgli Sa incep cu inceputul. Firma la care lucrez are inchiriat un sediu comercial care se afla situat intre 2 blocuri.Proprietatii ii mai este aferenta si un lot ... (vezi toată discuția)