avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1246 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionarii cu pensii de peste 3000 lei care au ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionarii cu pensii de peste 3000 lei care au certificat de handicap grav/accentuat, sunt scutiti de plata CASS?

Buna ziua! va rog frumos sa imi raspundeti daca stiti, pensionarii cu pensii de peste 3000 lei care au certificat de handicap grav/accentuat, sunt scutiti de plata CASS aplicabil asupra venitului din pensie? va multumim frumos pt eventualul raspuns.
Ultima modificare: Luni, 28 Iulie 2025
iasi75, utilizator
Cel mai recent răspuns: iasi75 , utilizator 21:31, 28 Iulie 2025
Sunt scutiti de impozitul pe venit, dar NU si de CASS dacã pensia depãseste 3000 lei.

Numai cei care au doar grad de handicap, fãrã sã aibã salariu sau penie, sunt scutiti de la plata CASS din mânã.
Ultima modificare: Luni, 28 Iulie 2025
Dapix, utilizator
Multumesc frumos pt raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensiile de urmas sunt scutite de impozitul de 16%? cata_strophik2010 cata_strophik2010 De la data de 14 mai 2010 pensionarii care au grade de handicap beneficiaza de scutire de la plata impozitului de 16% pentru pensiile care depasesc valoarea de ... (vezi toată discuția)
Persoanele cu grad de handicap mediu sunt scutite de impozit pe salariu? Anastasia12 Anastasia12 Buna ziua! Angajatii cu grad de handicap mediu sau usor beneficiaza de scutirea impozitului pe salariu sau doar gradele accentuat sau grav? (vezi toată discuția)
Bună seara. eu sunt pensionar, cu pensie mai mare de 3000 lei. ... dodorel62 dodorel62 Bună seara. Eu sunt pensionar, cu pensie mai mare de 3000 lei. Dar am și handicap grav pe probleme respiratorii, dat definitiv, având și un aparat pentru ... (vezi toată discuția)