avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1302 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Sunt in posesia unei decizii de pensie anticipate ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Sunt in posesia unei decizii de pensie anticipate ...

Buna ziua. Sunt in posesia unei decizii de pensie anticipate partiala, dar nu am transmis incetarea contractului individual de munca, deci decizia nu este in plata, subsemnatul fiind inca activ in serviciu. La data emiterii acestei decizii, aveam vechime totala in munca ( fara stagii asimilate-armata, facultatea la zi) de 37 ani si cateva luni. De atunci pana in prezent, fiind angajat cu contract individual de munca, s-au mai adunat inca cca 4 ani si 6 luni. Prin urmare s-ar aduna cca. 42 de ani vechime in munca cu contributii ( peste 5 ani fata de stagiul obligatoriu). As putea solicita trecerea la pensie pentru limita de varsta prin transformarea deciziei de pesie anticipata partiala in pensie integrala?
Cel mai recent răspuns: CHCORNEL , utilizator 19:31, 29 Iulie 2025
Da , puteti . Presupun ca aveti minim 60 ani ( asta daca nu aveti grupe de munca ) .
multumesc. Sigur varsta este trecuta de 60, altfel nu puteam solicita pensia anticipata partiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata costeaanisoara costeaanisoara Sotul a implinit 60 de ani pe 22 iulie, are 40 de ani vechime în muncă,37 de ani numai în învăţământ, un an jumătate armată şi un an jumătate a ... (vezi toată discuția)
Cand se poate iesi la pensie ? ellenap ellenap Buna ziua.Pentru un barbat nascut pe 13.10.1954 cu o vechime in munca de 35 ani din care 9 ani grupa II-a.La ce varsta poate iesi la pensie? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Pensionare make45 make45 Am 60de ani si o vechime in munca de 39 de ani si 10 luni cu armata cu tot.Am fost disponibilizat acum un an,Nu am mai gasit sa lucrez nicaieri (probabil din ... (vezi toată discuția)