avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Are voie angajatorul sa mă sune după orele de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Are voie angajatorul sa mă sune după orele de program și să îmi trimită mesaje...

Buna ziua are voie angajatorul sa mă sune după orele de program și să îmi trimită mesaje prin care mă obligă sa mă duc într-un loc care nu intră în fișa postului. Când am refuzat am fost amenințată că voi fi dată afară. Conform cărei legi angajatorul nu are voie sa îmi trimită mesaje si sa mă sune insistent sau să pună pe alte colege sa mă sune. Ce pot face in acesta situație. Mulțumesc aștept un răspuns și ce ar trebui sa fac. Ținând cont că eu am program de 4 ore și pensie de invaliditate cu contract pe perioada determinata care mi se face din 2 in 2 ani conform actelor de la comisia de evaluare. Și el angajatorul îmi spune că chiar daca depășesc 4 ore nu are nimic. Unde ar trebui sa merg și ce trebuie sa fac. Mulțumesc Aștept un răspuns.
Cel mai recent răspuns: Mantescu , utilizator 15:22, 1 August 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sesizati ITM-ul.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Ultima modificare: Marți, 29 Iulie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mulțumesc de răspuns am spus verbal că îmi incalca drepturile și că voi face sesizări la ITM și am fost amenințată că iei oricum vor afla cine face sesizări și că voi fi dată afară sau obligata sa îmi dau demisia .

Cornel Vasile a scris:

Sesizati ITM-ul.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inspectorii de muncă sunt obligați să păstreze confidențialitatea asupra identității persoanei care semnalează nerespectarea prevederilor legale în domeniul reglementat de prezenta lege și să nu dezvăluie angajatorului, prepușilor săi sau altor persoane faptul că efectuează controlul ca urmare a unei sesizări.
Mulțumesc pentru răspuns. Sper că inspectorii de muncă sa nu divulge cine a făcut sesizarea .

Cornel Vasile a scris:

Inspectorii de muncă sunt obligați să păstreze confidențialitatea asupra identității persoanei care semnalează nerespectarea prevederilor legale în domeniul reglementat de prezenta lege și să nu dezvăluie angajatorului, prepușilor săi sau altor persoane faptul că efectuează controlul ca urmare a unei sesizări.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in declarații reclamație itm Mihaela1666 Mihaela1666 Buna, Managerul meu de magazin a făcut o reclamație la Itm și a folosit datele mele personale pentru asta, si nu numele ei personal. S-a restructurat grila ... (vezi toată discuția)
Firma care incalca numeroase legi dinosaurusttt dinosaurusttt Nu face protectia muncii noilor angajati. Nu ofera echipament de protectie noilor angajati. Inventeaza reguli(care nu exista in regulamentul de ordine ... (vezi toată discuția)
Reclamatie itm mariusastra mariusastra Buna ziua as dori sa aflu daca fac o reclamatie la itm la firma la care lucrez cei de la itm sunt obligati sa mi pastreze confidentialitate reclamatiei ? ... (vezi toată discuția)