avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1325 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lucrez in ture la spital de stat și anume program ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lucrez in ture la spital de stat și anume program ...

Bună ziua, lucrez in ture la spital de stat și anume program de lucru 12/24 liber și tura de noapte 12/48 lliber.
Ex:luna august sunt 160 de ore lucrătoare,eu am 5 zile de concediu rămân 15zile lucrătoare din care eu lucrez 12x12=144 ceea ce îmi revin după socoteala mea 24 liber.
Șefa mea nu îmi acordă aceste libere spunadu-mi că cu 3zile deC.O. îmi revin doar 8ore liber. Este obligatoriu că într-o lună lucrătoare cu zile de concediu trebuie sa îndeplinesc totalul de ore lucrătoare? Zilele de concediu sunt plătite separat de restul zilelor lucrătoare.
Am cerut de la runos legea,Nr. și art.in care este specificat acest lucru dar fără rezultat.
Poate mă ajutați dumneavoastră să înțeleg acest aspect.
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:14, 30 Iulie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este obligatoriu că într-o lună lucrătoare cu zile de concediu sa îndepliniti totalul de ore lucrătoare .. in luna respectiva veti primi salariul; + indemnizatia CO.

Nu au de unde sa va dau actul normativ ca nu exista ..este doar o absurditate a angajatorilor si a celor care sustin asa ceva.
Va mulțumesc, dar ce demersuri pot face mai departe în acest sens pentru a rezolva aceasta problema? In afara instituției din care fac parte, pentru că ei au toate răspunsurile și tot că ei este.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sesiza Inspectia Muncii
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Norma de munca lunara pentru o sectie de spital florincamelia florincamelia cum se determina numarul de ore suplimentare (lucrate in zile de sambata si dumunica) si cum se acorda liberele aferente acestor ore intr-o sectie de spital ... (vezi toată discuția)
Durata preaviz Ela87 Ela87 Buna seara. Sunt angajata ca receptioner la un hotel. Obisnuiam sa lucrez ture de 12 ore, doar de zi, urmate de o zi libera. Datorita comportamentului ... (vezi toată discuția)
Simulare pontaj 12 ore tura de zi mirellasarbu mirellasarbu Buna ziua, se pot lucra 12 ore zilnic, ORE DE ZI, dupa schema: luni-12 ore * marti-liber * miercuri-12ore * joi-liber * vineri-12ore samb si duminica liber? ... (vezi toată discuția)