avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Momentan ma aflu in indemnizatie de somaj pana in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Momentan ma aflu in indemnizatie de somaj pana in ...

Buna ziua.

Momentan ma aflu in indemnizatie de somaj pana in data de 10 septembrie 2025.
As dori sa aflu cum se procedeaza in cazul meu cu noile legi?
Interesul meu e sa ma angajez in acest an, insa nu stiu inca exact cand voi reusi si nu as dori sa pierd statutul de asigurat.
Ce pasi va trebui sa urmaresc, se poate achita si lunar (in caz ca ma angajez si nu platesc pe un an intreg de dinainte) ?
Sau pana cand sunt in somaj se retine din suma respectiva CASS?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:36, 30 Iulie 2025
Reținerea de 10% se va face automat din veniturile obținute(indemnizatia de somaj) de catre AJOFM pana la data incetarii somajului (10.09.2025).

Persoanele care nu sunt angajate sau nu realizează venituri asupra cărora se datorează contribuția de asigurări sociale de sănătate se pot asigura în sistemul de asigurări sociale de sănătate dacă depun „Declaraţia unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice” (D212)

Detalii
[ link extern ]
Multumesc frumos.
In cazul meu cand ar trebui sa depun aceasta declaratie?
Din ce data?
Si va trebui sa achit prima transa pana la sfarsitul acestui an sau se poate achita lunar (in cazul in care ma angajez sa nu platesc tot de dinainte)?
Inainte de 10.09.2025 ar trebui depusa sau imediat dupa incetarea somajului.
Multumesc frumos.
In cazul in care depun declaratia, va trebui sa achit prima transa apoi pana in mai anul viitor si a doua transa?
Si daca ma angajez si inainte am achitat contributia cum se procedeaza?
1. Da.

2. Intrebati la ANAF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa traducator si interpret + angajata la o firma in afara domeniului - ce taxe trebuie sa platesc? Cbunescu Cbunescu Am urmarit multe discutii in ultima vreme legate de prevederile OUG 58, dar nicaieri nu am gasit explicatii pentru urmatoarea situatie, in care ma aflu: - ... (vezi toată discuția)
Asigurare de sanatate. buna ziua. cum as putea avea asigurare ... anastasia28 anastasia28 Asigurare de sanatate. Buna ziua. Cum as putea avea asigurare de sanatate? Lucrez la negru si doresc sa declar banii la anul in aprilie pentru a plati taxe ... (vezi toată discuția)
Obligatii contract de mandat Badger Badger Buna ziua, Pentru venituri obtinute in urma unui contract de mandat pe langa impozitul de 16% ce alte obligatii de plata mai sunt? va multumesc (vezi toată discuția)