avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Asigurare de sanatate. Buna ziua. Cum as putea avea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Asigurare de sanatate. Buna ziua. Cum as putea avea asigurare ...

Asigurare de sanatate.

Buna ziua. Cum as putea avea asigurare de sanatate? Lucrez la negru si doresc sa declar banii la anul in aprilie pentru a plati taxe si asigurarea, dar ce pot face pana la anul? As putea sa fac asigurare ca persoana fara venit pentru un an? Cum as putea proceda legal?
Cel mai recent răspuns: anastasia28 , utilizator 15:18, 25 Mai 2025
Persoanele care nu sunt angajate sau nu realizează venituri asupra cărora se datorează contribuția de asigurări sociale de sănătate se pot asigura în sistemul de asigurări sociale de sănătate dacă depun „Declaraţia unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice” (D212).

Calitatea de asigurat pentru această categorie de persoane se acordă pentru o perioadă de 12 luni de la data depunerii declaraţiei unice. Baza de calcul a plății contribuției de asigurări sociale de sănătate este egală cu 6 salarii minime brute pe țară în vigoare la data depunerii declarației.
[ link extern ] /
Eu doresc la anul in 2026 sa declar banii facuti din activitate independenta in acest an. Cand fac acea declaratie unica declar pe proprie raspundere ca nu am venituri. Nu platesc amenda daca eu acum declar ca nu am venit si la anul declar banii facuti in acest an?

Cornel Vasile a scris:

Persoanele care nu sunt angajate sau nu realizează venituri asupra cărora se datorează contribuția de asigurări sociale de sănătate se pot asigura în sistemul de asigurări sociale de sănătate dacă depun „Declaraţia unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice” (D212).

Calitatea de asigurat pentru această categorie de persoane se acordă pentru o perioadă de 12 luni de la data depunerii declaraţiei unice. Baza de calcul a plății contribuției de asigurări sociale de sănătate este egală cu 6 salarii minime brute pe țară în vigoare la data depunerii declarației.
[ link extern ] /

Ultima modificare: Duminică, 25 Mai 2025
anastasia28, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aș dori să plătesc cass în mod voluntar, ca persoană fizică. catalindumitr90 catalindumitr90 Aș dori să plătesc CASS în mod voluntar, ca persoană fizică, fără să am venituri. Ce trebuie să fac? (vezi toată discuția)
Ce formular depun la anaf daca am venituri din mai multe surse sub 12 salarii minime pe economie in 2018 (1900 lei) Epuree Epuree Cei care au venituri din mai multe surse, sub 12 salarii minime, si vrea sa plateasca doar CASS prin optiune, ce formular depune si unde bifeaza numai pentru ... (vezi toată discuția)
Pfa-pfi contributii la stat doar pt nov-dec 2011 geenabradea geenabradea Buna ziua, Am un Pfa caruia i-am intrerupt activitatea pe 3 ani, anul acesta nu am avut activitate deloc . Daca acum, in noiembrie incep activitatea,in ... (vezi toată discuția)