avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Primarul refuză sa îmi ștampileze adeverința sa ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Primarul refuză sa îmi ștampileze adeverința sa pot face CI pe motiv că am datorii

Buna ziua poate mă ajuta cineva și pe mine ....de mai bine de 1 an și 7 luni mă necăjesc sa îmi fac CI dar primarul refuza sa îmi ștampileze adeverința sa pot face CI pe motiv că am datori la primărie pai daca nu mă pot angaja că nu am buletin cum pot să mă achit de datorie dumnealui nu înțelege lucrurile astea ba mai mult chear azi am fost din nou la primărie și efectiv mă scos afară am vrut sa dau o sumă de bani și nu dorește să le primească pe motiv că trebuie sa plătesc integral suma datorata
Este cineva aici care mă poate ajuta am apelat și la poliție am făcut cerere cu Nr de înregistrare astăzi trebuie sa mi se confirme un răspuns din partea primăriei dar mă scos afară !
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iulie 2025
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 06:14, 31 Iulie 2025
Este un abuz care, din păcate, nu prea poate fi pedepsit pentru că primarii sunt un fel de mici dumnezei pe plan local.

Potrivit comisarului-sef de politie Gina Laura Cusa, reprezentantul DEPABD, conditionarea eliberarii chitantelor reprezentand contravalorii cartii de identitate si a taxei extrajudiciare de timbre de achitarea restantelor la impozitele si taxele locale contravine normelor legale.

“Prin urmare o astfel de practica ar conduce la incalcarea dreptului cetateanului de a intra in posesia actelor de identitate si, implicit, la imposibilitatea realizarii raporturilor juridice dintre solicitantul documentului de identitate si persoanele fizice sau juridice ori institutiile statului de drept”, a explicat Cusa, in raspunsul trimis AvocatNet.ro.

www.avocatnet.ro/articol_387...

Ce mai puteți face e ori să mergeți în audiență la prefect (am văzut că nu stați departe de reședința de județ) sau să îi trimiteți o plângere administrativă.
Citiți articolul al cărui link vi l-am pus ca să fiți pregătit în caz că alegeți audiența - mie asta îmi pare calea mai rapidă și cred că ați avea succes. Nicio dispoziție legală nu permite condiționarea eliberării documentelor necesare pentru emiterea cărții de identitate de achitarea taxelor sau impozitelor locale, refuzul primarului este ilegal
Efectiv nu sta se vorba cu mine am lucrat cu ziua unde am apucat sa pot strânge bani am adunat suma de 1000 de lei nu a vrut să le primească invocând aceiași poveste nu se poate decât integral
Am un minor de doi ani aceasta fiind copilul meu nu îmi ștampilează acea adeverința sa mă pot duce la munca legal cu carte de munca

- editat - Regulamentul forumului nu permite să postați numele persoanelor fizice sau juridice cu care aveți probleme -
Ultima modificare: Joi, 31 Iulie 2025
Manuela Rășină, administrator
Înțeleg revolta dvs. și îmi pare rău că vi se întâmplă asta, dar nu vă putem ajuta concret.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoaterea din registrul agricol este o procedura legala? Adinna2020 Adinna2020 Locuiesc cu sotul si soacra in casa in care aceasta este proprietara. A mers cu noi si ne-a ajutat sa ni se elibereze carte de identitate mie(pe 10 ani) si ... (vezi toată discuția)
Obtinere titlu de proprietate in instanta maria dinca maria dinca Buna seara. Avem urmatoarea situatie:tatal meu a facut cerere pentru reintregirea dreptului de proprietate in baza legii 18/1991,a dobandit o adeverinta de ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare adeverinta de la registrul agricol! xander123 xander123 Functionarii unei primari refuza dreptul unei batrane la o adeverinta de la registrul agricol motivand faptul ca are restante la impozitul pe casa si teren. ... (vezi toată discuția)