avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Lucrez in Kaufland, cel de la paza l-a confundat pe ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Lucrez in Kaufland, cel de la paza l-a confundat pe ...

Buna ziua,

Lucrez in Kaufland, cel de la paza l.a confundat pe un client cu un domn care cu o zi înainte a furat niste lucruri. Am fost rugat de acesta sa il ajut cu derularea imaginilor de pe camere (deoarece acesta nu stia sa manevreze mai repede), sa vedem daca se confirma ca acesta era sau nu. In tot acest timp eu am fost filmat de catre acel client, plus ca a filmat monitoarele unde se vad camerele de supraveghere. Clipul l.a postat pe Facebook, iar eu nu doresc sa apar in acel video, in plus se vede ca am o atitudine calma si cu toate acestea lumea ma jignește si pe mine.
Mentionez ca la intrarea in magazin filmatul este interzis,la camere filmatul este interzis, plus ca i s-a adus la cunoștință ca nu are voie sa filmeze, dar dansul nu s-a conformat.

Ce pot face in acest sens, deoarece compania nu ma va ajuta in acest sens?
Ce sanse de castig am si care ar fi pasii necesari sa dau acel clip jos (am facut cerere deja la Facebook, dar nu cred ca am sanse prea mari de a reusii)?

Va mulțumesc!
Ultima modificare: Joi, 31 Iulie 2025
Emmy92, utilizator
Cel mai recent răspuns: Vasile Braun , Avocat 11:32, 31 Iulie 2025
depinde foarte mult de textul pe care l-a postat alături de filmare(dacă există).
Buna ziua

Agentii de paza nu aveau dreptul de a retine acea persoana. Numai politia poate face acest lucru.
Operarea sistemului de supraveghere face parte din atributiile dvs de serviciu? Altfel nici dvs nu aveati de ce sa umblati la acel sistem.
Clientul are dreptul sa filmeze in magazin, chiar daca regulamentul spune altceva. Magazinul este considerat spatiu public la fel cum si parcarea este drum deschis circulatiei publice, chiar daca magazinul si terenul sunt proprietate privata.

Daca va considerati vatamat de acea filmare, puteti face plangere la ANSPDCP: [ link extern ]
Magazinul e un spaţiu privat destinat unui serviciu public.Datorita faptului ca exista un proprietar, acesta are libertate de a insera o serie de reglementari ce intr-un spatiu public cu caracter general nu ar exista. și-n aceasta categorie intra: posibilitatea de alegere a clientului, monitorizarea permanenta a activitatilor si a personelor ce participa, limitarea spatiului si a tipurilor de activitati intreprinse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fotografierea sau filmarea in spatii comerciale in cazuri de ilegalitate. AlexIS30 AlexIS30 - Pentru a proba ca exista o diferenta intre pretul afisat la raft si cel de pe bonul fiscal este legal sa facem poze sau sa filmam eticheta de la raft? Doar ... (vezi toată discuția)
Video cabinet medical Mr.Oppenheimer Mr.Oppenheimer Buna ziua. Sunt angajat intr-o clinica de stomatologie unde, in fiecare cabinet, este prezenta o camera ce intregistreaza video, posibil si audio, iar, ... (vezi toată discuția)
Buna. Îmi puteți spune dacă un salon de înfrumusețare are ... AncaValentina AncaValentina Buna. Îmi puteți spune dacă un salon de înfrumusețare are dreptul să filmeze un client și să pună filmarea pe pagina de faceboo? (fără un acord ... (vezi toată discuția)