avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Soțul meu deține o casă proprietate, cumpărată ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Soțul meu deține o casă proprietate, cumpărată ...

Bună ziua. Soțul meu deține o casă proprietate, cumpărată înainte de a se căsători cu mine, după decesul primei soții. Eu nu figurez pe contract. Doresc să știu dacă în caz de decesul lui, eu am drept de moștenire. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:41, 1 August 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua.
Da. În calitate de soție supraviețuitoare aveți dreptul la 25 % din bunurile soțului defunct.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc! Va doresc o seara frumoasa.
Dacă aveți copii, veți moșteni 1/4, iar copiii 3/4.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine are dreptul la mostenire? emiliamaria emiliamaria am o proprietate imobiliara pe numele meu ,cumparata in timpul casatoriei. sotul meu are copii din o alta casatorie si doresc sa stiu daca in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Mostenire in comunitate de bunuri Sineu Sineu Buna ziua. Situatia mea este urmatoarea : in timpul casatoriei am cumparat impreuna (regim matrimonial de comunitate de bunuri). Nu avem copii in aceasta ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa decesul celei de a doua sotii a tatalui ContSters43040 ContSters43040 Buna ziua si scuze pentru intrebarea unui profan.Atfel: Copii din prima casatorie a tatalui,in cazul decesului celei de a doua sotii a acestuia, au drept ... (vezi toată discuția)