Buna ziua, săptămâna trecută asa din senin mi-a aparut o executare silită, fara nici o somație, fara nici o discutie pe cale amiabilă, nimic, doar executare silita pe masina. as dori sa stiu de unde apar acesti executori, daca sunt țepari de recuperari si asa mai departe.?! . As dori un răspuns daca se poate de la careva pățit sau in măsură ca mine.
Executarile silite nu pot aparea „asa, din senin”!
Cu siguranta exista un titlu executoriu, ce are la bază un debit neachitat de dvs.
Acum trebuie analizat daca nu a intervenit prescrierea debitului si daca mai sunteti in termen pentru a formula eventual o contestatie la executare.
Ulterior am înțeles ca ar fi vorba de un provident, au pus sechestru pe mașină si am obligatia ca in 5 zile sa merg so depun odata cu actele masinii si asa mai departe.. Problema e ca eu nu sunt in țară momentan, nu as avea șanse so pot duce.. Puteți sa imi spuneți va rog cum si ce as putea face sau ce as putea sa discut cu iei in privința asta?
Singura variantă de rezolvare este să achitați creanța către creditor dacă sunteți restant.
Negociați cu creditorul provident, eventual negociați o reeșalonare cu rate lunare în bani.
Nu sta nimeni la discuții cu dvs în aceasta faza.Edecutarea sita se face de către executor după ce obține încuviințarea instanteietcetc.Asa fa executarea nu a apărut chiar din senin ci în urma unor datorii neplătite.Variantele sunt sa achitați dau sa contactați un av pt o contestație la executare(dacă bineînțeles mai sunteți în termen sau dacă exista motive).