avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Victimă înșelăciune online
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Victimă înșelăciune online

Bună ziua,
Am fost victima unei înșelăciuni online ce a implicat niște site-uri clonate pentru investiții. Un broker fals s-a folosit de instituții precum Bursa de valori București, o firmă de investiții autorizată și o firmă de asigurări. Conversația cu scammer-ul a fost prin mesaje sau apeluri WhatsApp și apeluri telefonice. Plățile au fost făcute la îndrumarea lui prin criptomonede. Am depus o plângere la poliție. A câteva întrebări ntrebarea: Pot fi identificați scammer-ii cu care am avut discuții telefonice prin intermediul înregistrărilor acestora sau prin urmărirea tranzacțiilor de criptomonede? Este posibil ca în urma investigațiilor să primesc doar răspunsul: "Infractorii nu au putut fi găsiți"? Ce mai pot face în această situație?
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: herminast , utilizator 18:19, 15 August 2025
Nu puteti apela dumneavoastra direct. Politistii de caz vor redirectiona catre structurile specializate, in mod sigur nu va incerca sa rezolve un politist de cartier.
ar trebui sa stiti ca un avocat are dreptul legal sa chestioneze politia si parchetul cu privire la un dosar, ceea ce persoana fizica nu are, chiar daca a initiat reclamatia. nu in ultimul rand, nici un avocat nu va poate garanta succesul

luciav2025 a scris:

Pentru "herminast": Mulțumesc pentru sfat. M-am gândit și la un avocat, dar aș vrea mai întâi să primesc un prim răspuns la investigațiile făcute de poliție. Știu că persoana care depune o plângere are dreptul de a cere statusul investigației. Îmi puteți spune cum se solicită acest lucru? Apoi în legătură cu avocatul, bineînțeles că implică niște costuri, dar poate garanta ceva în privința investigației și să nu fie doar niște cheltuieli suplimentare pe lângă ce-am pierdut?

Vă contrazic. Persoana vătămată, ea personal ori prin avocatul ales, are dreptul de a consulta dosarul penal. Asta înseamnă să vadă ce cuprinde, să ceară și să obțină copii după actele întocmite. Este un drept prevăzut de lege. Nu chestionează nimeni pe nimeni. Poate, de asemenea, să solicite printr-o cerere, să i se comunice stadiul dosarului și astfel să miște puțin lucrurile.

adriandimitriu a scris:

ar trebui sa stiti ca un avocat are dreptul legal sa chestioneze politia si parchetul cu privire la un dosar, ceea ce persoana fizica nu are, chiar daca a initiat reclamatia. nu in ultimul rand, nici un avocat nu va poate garanta succesul

luciav2025 a scris:

Pentru "herminast": Mulțumesc pentru sfat. M-am gândit și la un avocat, dar aș vrea mai întâi să primesc un prim răspuns la investigațiile făcute de poliție. Știu că persoana care depune o plângere are dreptul de a cere statusul investigației. Îmi puteți spune cum se solicită acest lucru? Apoi în legătură cu avocatul, bineînțeles că implică niște costuri, dar poate garanta ceva în privința investigației și să nu fie doar niște cheltuieli suplimentare pe lângă ce-am pierdut?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am comis-o urat de tot si as dori sa stiu ce mi s ar putea intampla? Mundrucz Mundrucz Am comis-o urat de tot si as dori sa stiu ce mi s ar putea intampla? Fiind sub influenta stupefiantelor, am trimis Parchetului de pe langa judecatoria ... (vezi toată discuția)
Frauda financiara online. va rog, ajutor! maria1166 maria1166 Frauda financiara online. Va rog, ajutor! Sunt cetatean roman si am fost inselata de catre un grup de persoane din Italia, online, mintindu-ma ca imi vor ... (vezi toată discuția)
Stie cineva daca in uk este legal ca banii sa fie blocati in ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Stie cineva daca in UK este legal ca banii sa fie blocati in blockchain de firmele de brokeraj? Se foloseste de o firma sau de o asa zisa firma, nu imi este ... (vezi toată discuția)