avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am urmatoarea situatie: Am o mamica care a nascut la ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am urmatoarea situatie: Am o mamica care a nascut la 26 iunie 2025 si a avut concediu pana la 31.07.( 79 zile)...

Buna ziua,
Am urmatoarea situatie:Am o mamica care a nascut la 26 iunie 2025 si a avut concediu pana la 31.07.( 79 zile). Mamica are 18 ani si este salariata la aceasta societate din 05.07.2024.( este primul job, nu stiu daca se incadreaza pentru indemnizatie crestere copil).Ar putea intra in ccc tatal? si daca da, tatalui ii suspend contractul dupa cele 42 de zile ale mamei?
Iar dupa ce se termina pre si postnatalul mamei, daca nu mai doreste intoarcerea la munca ii pot incheia contractul de munca?multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 1 August 2025
Carmen_1982, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:53, 1 August 2025
Tatal poate intra in CCC, dupa expirarea celor 42 de zile de postnatal.
Dar legat de mama, daca nu a realizat venituri in ultimele 12luni din ultimii doi ani anteriori nasterii copilului (acesta fiind primul loc de munca), beneficiaza de indemnizatie crestere copil? Am citit pe unele site-uri ca nu beneficiaza daca nu a realizat venituri,
Ati mentionat ca : este salariata la aceasta societate din 05.07.2024 ... pai are exact 12 luni pentru indemnizatia CCC

data nasterii : 26 .o6.2025

perioada eligibila : iulie 2023 - iunie 2025

perioada luata in calcul : iulie 2024 - iunie 2025 ... 12 luni

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu postnatal panaitescuadrian panaitescuadrian sotia este in concediu postnatal pana pe 20 iulie 2012 [a nascut pe 20 iulie 2010] si va naste urmatorul copil la inceputul lunii octombrie 2012. care este ... (vezi toată discuția)
Poate soþul sã beneficieze de indemnizaþie pentru ccc? tina1990 tina1990 Eu tocmai mi-am terminat facultatea,si in timpul in timpul facultatii am primit pensie de urmas,si urmeaza sa primesc somaj ,in momentul de fata sunt ... (vezi toată discuția)
Durata maxima a concediului postnatal si concediul de ingrijire copil dalias dalias Am urmarit discutiile din forum si majoritatea se refera la cele 42 de zile minime ale concediului postnatal. 1. Exista si vreo limita maxima? Poate fi de ... (vezi toată discuția)