avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am nevoie de indrumare cu privire la formularea unei ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am nevoie de indrumare cu privire la formularea unei plangeri penale online

Buna ziua,

Va rog, am nevoie de indrumare cu privire la formularea unei plangeri penale online.
In iunie 2025, pe trecerea de pietoni m-a lovit o masina. nu am avut fracturi, insa la RMN se pare ca am leziuni de gradul 3 si 2 la menisc si durere foarte mare la brat. chiar dupa o luna si jumatate, cu pastile si unguente nu se vad imbunatatiri.
Pentru costurile pe care am fost nevoita sa le fac, doresc sa fac plangere penala pentru recuperarea acestor costuri.
Nu cunosc numele soferului, stiu doar numarul de inmatriculare. Nu a fugit de la locul accidentului, a chemat chair el salvarea, s-a limitat doar la acest aspect.
As vrea sa stiu cum formulez aceasta plangere online.

cu multe multumiri,
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 11:35, 1 August 2025
Nu rezolvați mare lucru printr-o petiție online, e mai complicat decât vă imaginați, și nu plângerea penală e cea mai potrivită soluție pentru a recupera pretinse prejudicii.
Despăgubirile se solicită în general pe cale civilă, la instanța civilă.

Ați scos certificat medico-legal atunci la momentul accidentului`?
Ultima modificare: Vineri, 1 August 2025
Dapix, utilizator
Accidentul trebuia declarat in termen de 24 de ore de la producerea evenimentului.
Cred totusi ca politia instrumenteaza cazul si ca va intocmi un dosar de cercetare, in urma acestui accident. Cred ca va puteti adresa si politiei.
Pentru o plingere penala puteti citi aici : [ link extern ] /
Daca nu va descurcati, folositi serviciile unui avocat.
E adevarat insa ca e foarte important ce scrie in certificatul medico-legal.
Oricum, puteti cere despagubiri si in proces civil, dar tot veti ajunge la serviciile unui avocat.
Ultima modificare: Vineri, 1 August 2025
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea semnului stop my23 my23 data de 06.01.2012 un conducator auto ce nu a respectat semnul STOP a intrat frontal in autovehiculul condus de catre mine regulamentar.In urma coliziunii am ... (vezi toată discuția)
Despagubiri pentru vatamare corporala intr-un accident de circulatie! aurelvultur aurelvultur In data de 22-06-2013 am avut un accident rutier grav cu distrugerea masinii de serviciu, fiind in timpul serviciului si vatamarea corporala(fractura ... (vezi toată discuția)
Vătămare corporală grava Alexandra chitu Alexandra chitu La cate zile dupa cel de al 2 lea RMN politia are obligatia sa înainteze dosarul penal întocmit,la parchet? (vezi toată discuția)