Bună ziua! Mă numesc U. Gheorghe din Dr Tr Severin, pe 27 noiembrie 2025 împlinesc 56 ani și de 3 ani lucrez cu jumătate de normă ca muncitor I calificat la CENTRUL DE EXCELENȚĂ MEHEDINTI. Din 1988 până în 2017 am lucrat la ROMAG, unde am avut grupe de muncă, pentru condiții dificile. Dacă am primit decizia de pensionare pe 28 iulie 2025, conform condițiilor actuale, eu mai pot păstra jumătatea de normă ca muncitor I calificat și să cumulez cu pensia? Menționez, ca deși am 55 ani, ies la limita de vârstă, deoarece am foarte mulți ani de grupe. Deci, conform noilor modificări, eu mai pot lucra? Am vorbit cu conducerea instituției unde lucrez și mi-a transmis că trebuie să se informeze. Mulțumesc și respect!
CHKa
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca aveti pensie de limita de varsta , aveti dreptul sa lucrati . Dar , angajatorul dvs. e OBLIGAT sa va inceteze contractul de munca , asa spune Codul muncii . Daca acesta ( angajatorul dvs. ). doreste si are nevoie de dvs.. , va poate incheia alt contract de munca , in conditiile pe care le negociati cu el ( durata muncii , salariu , etc. ) , dar NU este obligat . Duceti decizia dvs. la angajator si discutati despre dorinta dvs. , ca oricum va fi notificat de Casa de pensii . Daca veti continua sa munciti pe acelasi CIM , se considera munca la negru , si nu va fi bine nici pentru dvs. , nici pentru angajator .
Anul de pensionare
monyicutza
In urma unei judecati, mama a primit grupa I si 9 ani si jumatate. As vrea sa stiu daca acesti ani se scad din varsta de pensionare si in ce an ar trebui sa ... (vezi toată discuția)