avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Clarificări continuare muncă după primirea deciziei ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Clarificări continuare muncă după primirea deciziei de pensionare

Bună ziua! Mă numesc U. Gheorghe din Dr Tr Severin, pe 27 noiembrie 2025 împlinesc 56 ani și de 3 ani lucrez cu jumătate de normă ca muncitor I calificat la CENTRUL DE EXCELENȚĂ MEHEDINTI. Din 1988 până în 2017 am lucrat la ROMAG, unde am avut grupe de muncă, pentru condiții dificile. Dacă am primit decizia de pensionare pe 28 iulie 2025, conform condițiilor actuale, eu mai pot păstra jumătatea de normă ca muncitor I calificat și să cumulez cu pensia? Menționez, ca deși am 55 ani, ies la limita de vârstă, deoarece am foarte mulți ani de grupe. Deci, conform noilor modificări, eu mai pot lucra? Am vorbit cu conducerea instituției unde lucrez și mi-a transmis că trebuie să se informeze. Mulțumesc și respect!
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 14:25, 1 August 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca aveti pensie de limita de varsta , aveti dreptul sa lucrati . Dar , angajatorul dvs. e OBLIGAT sa va inceteze contractul de munca , asa spune Codul muncii . Daca acesta ( angajatorul dvs. ). doreste si are nevoie de dvs.. , va poate incheia alt contract de munca , in conditiile pe care le negociati cu el ( durata muncii , salariu , etc. ) , dar NU este obligat . Duceti decizia dvs. la angajator si discutati despre dorinta dvs. , ca oricum va fi notificat de Casa de pensii . Daca veti continua sa munciti pe acelasi CIM , se considera munca la negru , si nu va fi bine nici pentru dvs. , nici pentru angajator .
Ultima modificare: Vineri, 1 August 2025
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! as dori să știu dacă pot cere pensionare anticipată ... aldoro.iuga@yahoo.com aldoro.iuga@yahoo.com Bună ziua! As dori să știu dacă pot cere pensionare anticipată în contextul în care am ~35 ani și 3 luni vechime efectivă,~54 -5 luni, ani și ... (vezi toată discuția)
Anul de pensionare monyicutza monyicutza In urma unei judecati, mama a primit grupa I si 9 ani si jumatate. As vrea sa stiu daca acesti ani se scad din varsta de pensionare si in ce an ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Anii lucraþi în grupa i se scad la jumãtate?! Magda74 Magda74 Mama mea a lucrat în grupa I de muncă 5 ani, iar acum la calcularea anilor de pensie în locul celor 5 ani lucraţi cu normă întreagă s-au calculat 2 ani ... (vezi toată discuția)