avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... În luna aprilie 2025 am discutat cu un meseriaș ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

În luna aprilie 2025 am discutat cu un meseriaș ...

Bună ziua, în luna aprilie 2025 am discutat cu un meseriaș pt a face mormântul tatălui meu, beton, mozaic, etc. Neam înțeles la bani, am făcut un contract ...tipizat la calculator ( avea el) prin care iam dat o suma de bani avans iar restul la finalizare...timpul a trecut...termenul era luna mai și nu a mai făcut nimic pe motiv ca a fost ploi multe...am înțeles, a venit vremea bună și după multe insistente sa apucat dar mia mai cerut niște bani...eu vrând sa termine mai repede iam dat...tot sa trecut pe respectivul contract. Nu am mai știut nimic de el, îmi dădea ocupat...după un timp iam zis ca ori lucrează ori să-mi dea banii înapoi amenințând cu politia, nu mai știam ce sa fac, sa apucat, a făcut cam jumătate din lucrare iar acum zice ca nu mai face nimic și ca mia lucrat de banii care mi ia dat dar e haos .În problema asta am înțeles ca ar mai fi vreo 4 persoane înșelate de el. Ce pot face? La politie sa ma duc sau cum sa fac? Va mulțumesc anticipat pentru răspuns
Ultima modificare: Vineri, 1 August 2025
muresan_maria, utilizator
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 19:59, 1 August 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Este important de știut ce scrie in contractul respectiv,
Dar, de principiu, aveți posibilitatea sa faceți fie o plângere penală, fie pe cale civilă să-i solicitați, în funcție de clauzele contractului încheiat restituirea banilor sau/și terminarea lucrării.
E trecut ce lucrare are de făcut, materialul, este specificat data pana la care trebuia făcut...( trecut cu 4 luni deja ) suma care sa dat avans, banii care iam dat ulterior cu data și semnătura...
Am conversațiile prin mesaje...ca mai mult pe mesaj vb, și pe whatup
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
trebuie neaparat plangere penala dar depinde ce scrie in contract si cum justifica el.
puteti incerca si pe latura civila ca sa va recuperati mai repede banii. nu cred ca este bine sa-l constrangeti sa termine o lucrare asa de mantuiala.

muresan_maria a scris:

Bună ziua, în luna aprilie 2025 am discutat cu un meseriaș pt a face mormântul tatălui meu, beton, mozaic, etc. Neam înțeles la bani, am făcut un contract ...tipizat la calculator ( avea el) prin care iam dat o suma de bani avans iar restul la finalizare...timpul a trecut...termenul era luna mai și nu a mai făcut nimic pe motiv ca a fost ploi multe...am înțeles, a venit vremea bună și după multe insistente sa apucat dar mia mai cerut niște bani...eu vrând sa termine mai repede iam dat...tot sa trecut pe respectivul contract. Nu am mai știut nimic de el, îmi dădea ocupat...după un timp iam zis ca ori lucrează ori să-mi dea banii înapoi amenințând cu politia, nu mai știam ce sa fac, sa apucat, a făcut cam jumătate din lucrare iar acum zice ca nu mai face nimic și ca mia lucrat de banii care mi ia dat dar e haos .În problema asta am înțeles ca ar mai fi vreo 4 persoane înșelate de el. Ce pot face? La politie sa ma duc sau cum sa fac? Va mulțumesc anticipat pentru răspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu imi mai pot recupera masina bmwforever bmwforever Buna ziua , problema mea incepe asa, nudemult mi-am schimbat masina cu alta si urma sa mai dau o diferenta de 300 de euro in timp de 3 luni, pana aici totul ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac? artur8411 artur8411 anul trecut un prieten mio cerut masina un passat 4 in prumut sa mearga gu el pana in ungaria in drum catre acasa a facut un acident si masina era bun numai de ... (vezi toată discuția)
Sunt disperat din cauza meseriașului! cl_03_mvd@yahoo.com cl_03_mvd@yahoo.com Buna ziua ! Cam acum 2 luni de zile m am apucat sa renovel apartamentu.Am cautat pe olx prin ziare echipe , diintre care am selectatat una s au ... (vezi toată discuția)