avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1361 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... In cazul traficului de droguri, ca inculpat, daca fac ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

In cazul traficului de droguri, ca inculpat, daca fac un denunt ...

In cazul traficului de droguri, cainculpat, daca fac un denunt dupa finalizarea urmaririi penale, am sanse sa se retina ca circumstante atenuante?
Cel mai recent răspuns: Jack323 , utilizator 12:35, 2 August 2025
in situatia expusă nu beneficiați de circumstante atenuante speciale ,prevăzute ca atare în legea specială. beneficiati doar de circumstante atenuante generale prevăzute de C.PENAL. in schimb dacă denuntul s-ar fi întâmplat inainte de începerea urmării penale ati fi beneficiat de o cauză de nepedepsire,iar dacă acesta ar fi fost făcut în cursul urmării penale limitele pedepsei s-ar fi redus la jumătate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 August 2025
Vasile Braun, Avocat
Im cazul dat, voi beneficia de o reducere reala a pedepsei?

Vasile Braun a scris:

in situatia expusă nu beneficiați de circumstante atenuante speciale ,prevăzute ca atare în legea specială. beneficiati doar de circumstante atenuante generale prevăzute de C.PENAL. in schimb dacă denuntul s-ar fi întâmplat inainte de începerea urmării penale ati fi beneficiat de o cauză de nepedepsire,iar dacă acesta ar fi fost făcut în cursul urmării penale limitele pedepsei s-ar fi redus la jumătate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunosterea faptei florin2kx florin2kx Am inteles ca in cazul de trafic de canabis, daca faci un denunt limitele pedepsei sunt reduse la jumatate. Am mai citi in codul penal ca, daca recunosti fapta ... (vezi toată discuția)
Pedepse aplicate art. 320 ind.1 c.pr. pen. CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Stimati colegi, As vrea sa stiu ce pedepse aplica instantele cu aplicarea art 320 ind.1 C.pr. pen. Cazual, intrebarea mea vizeaza pedepsele mai mari,spre ... (vezi toată discuția)
Buna. am o intrebare. fratele meu este intr un dosar de trafic ... Ciocan131313 Ciocan131313 Buna. Am o intrebare. Fratele meu este intr un dosar de trafic de droguri. Are incadrare de 2-7 si 3 luni-2 ani pt consum. Si- a recunoscut faptele deci s -a ... (vezi toată discuția)