avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... situație pensie invaliditate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

situație pensie invaliditate

Bună ziua. Sunt în pensie de invaliditate, am lucrat ca profesor titular, am avut norma didactică de 16 ore /săptămână deoarece după vechea lege norma era de 18 ore pe săptămână , dar cei cu vechimea de peste 25 de ani vechime în învățământ (cum e cazul meu) aveau dreptul la degrevare de 2 ore din norma didactică.
După noua lege nu mai există această degrevare de 2 ore , iar norma didactică s-a mărit la 20h/săpt.
Prin urmare, trebuie să-mi completez norma didactică cu încă 4 ore.
Vă rog să-mi spuneți ce se întâmplă cu pensia de invaliditate dacă nu reușesc să-mi completez norma ? În speranța unui răspuns, vă mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:29, 2 August 2025
Pensie de invaliditate de ce grad?
gradul 3. Dar ma intereseaza daca nu pot să am norma întreagă pierd pensia?
Nu pierdeti pensia ... Pensionarii de invaliditate pot cumula pensia cu alte venituri indiferent de gradul de invaliditate.
Asta stiu, vreau sa ramin in pensie de invaliditate, nu vreau sa lucrez, dar intrebarea este daca nu am norma intreaga dupa noua lege a austeritatii, sunt titulara pe 16 ore si nu gasesc completare pana la 20 cat prevede noua lege, ce se intampla?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În situația în care norma didactică nu se poate constitui conform prevederilor legale, aceasta se poate completa cu activități de educație, complementare procesului de învățământ: școala după școală, învățare pe tot parcursul vieții.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara. sunt profesor cu vechime peste 25 de ani, am obținut ... Maleluta Maleluta Bună seara. Sunt profesor cu vechime peste 25 de ani, am obținut gradul didactic I și lucrez într-o școală specială pe funcția de ... (vezi toată discuția)
Degrevare ore de la 18 la 16 ore Gya74 Gya74 Buna ziua, sunt profesor in invatamantul preuniversitar cu o vechime de 25 ani in invatamant pe care ii implinesc la data de 14 octombrie, grad didactic 1. Pot ... (vezi toată discuția)