Bună ziua. Sunt în pensie de invaliditate, am lucrat ca profesor titular, am avut norma didactică de 16 ore /săptămână deoarece după vechea lege norma era de 18 ore pe săptămână , dar cei cu vechimea de peste 25 de ani vechime în învățământ (cum e cazul meu) aveau dreptul la degrevare de 2 ore din norma didactică.
După noua lege nu mai există această degrevare de 2 ore , iar norma didactică s-a mărit la 20h/săpt.
Prin urmare, trebuie să-mi completez norma didactică cu încă 4 ore.
Vă rog să-mi spuneți ce se întâmplă cu pensia de invaliditate dacă nu reușesc să-mi completez norma ? În speranța unui răspuns, vă mulțumesc anticipat.
Asta stiu, vreau sa ramin in pensie de invaliditate, nu vreau sa lucrez, dar intrebarea este daca nu am norma intreaga dupa noua lege a austeritatii, sunt titulara pe 16 ore si nu gasesc completare pana la 20 cat prevede noua lege, ce se intampla?
În situația în care norma didactică nu se poate constitui conform prevederilor legale, aceasta se poate completa cu activități de educație, complementare procesului de învățământ: școala după școală, învățare pe tot parcursul vieții.