avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inechitate si discriminare privind folosirea unui bun ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inechitate si discriminare privind folosirea unui bun comun al unui ansamblu rezidential

Locuiesc într-un ansamblu rezidențial format din case pe o strada privata care este drum de servitute din care fiecare proprietar are cota parte. Drumul are o lățime de 6 m cu trotuar de 1 m pe fiecare parte. Casele sunt amplasate si de o parte si de alta a drumului. Casele de pe partea dreapta (24 de case) au fost finalizate iar proprietarii au cumpărat locuințele inainte cu 3 ani sa se construiască si pe partea stanga (40 de case) de către alt dezvoltator. Pana sa se construiasca si casele de pe partea stanga, nu au fost probleme cu parcarile avand in vedere ca pe partea dreapta era un mare teren viran si se putea parca in voie. De cand ne-am mutat nu am gasit intelegere in ce priveste parcarea masinii personale, fiind invocate tot felul de aberatii printre care cum ca noi nu avem dreptul, desi in acte fie are locatar are cota egala din drumul de servitute. Cum lățimea drumului nu permite parcarea pe ambele părți ale drumului s-a luat hotărârea sa se parcheze doar pe partea dreapta. În urma ultimei adunări generale, s-a votat in număr majoritar ca fiecare dintre locatari sa parcheze cate 1 masina in curte. Votul a fost urmare adunarii generale anterioare in care nu s-a intrunit cvorumul necesar pentru a se vota. Prezenti au fost 18, din care 14 voturi au fost pentru si 4 impotriva. Prin urmare, eu si alti 3 proprietari cu o singura masina suntem obligati sa parcam in curte în timp ce ceilalți proprietari care au cel puțin 2 mașini, 1 dintre ele o pot parca in curte iar restul de 1, 2 sau mai multe masini ale aceluiasi proprietar pot fi parcate pe drumul de servitute. După părerea mea aici este vorba despre încălcarea dreptului de folosinta comuna, inechitate si discriminare. Fiecare locatar ar trebui sa aibe dreptul sa parcheze câte o mașină pe drum si nu sa se oblige ca cei cu 1 singura masina sa nu poată parca pe drumul de servitute. Menționez ca au fost mai multe discuții pana sa se ajungă aici, nu exista niciun fel de înțelegere sau buna-vecinatate. Precizez ca cei care au votat au cel puțin câte 2 masini si majoritatea sunt proprietari de pe partea dreapta. Ce pot face in situația de fata din punct de vedere legal si daca am castig de cauza in cazul in care ajung in instanta? Pot invoca art 617-628 din Codul Civil?
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 August 2025
DDVEP, utilizator
Cel mai recent răspuns: mattilat , utilizator 07:00, 8 August 2025
Puteți ataca în instanță acea Hotarâre a AG a asociației.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, mi se pare idee bună să încercați reformularea regulii. În loc de: fiecare locatar este obligat să parcheze o mașină în curtea proprie, să fie fiecare proprietar are dreptul să parcheze câte o mașină în fața casei.
De altfel eu personal sunt de părere, că mașina personală trebuie parcată în curte. Mi se pare mult mai sigur. Plus că mașinile parcate în fața casei, reduc semnificativ vizibilitatea către persoanele, care ies pe poartă. De obicei copii loviți cu mașina, cât au ieșit pe poartă, din cauza mașinii parcate, devin vizibile numai când deja sunt pe traseul mașinilor, care trec pe acolo. Eu personal în loc de contestație aș depune efort și suport financiar în automatizarea porților, amenajarea locului de parcare în curte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuiesc intr-un bloc cu 3 scari, 110 apartamente. in curtea ... Cutzache70 Cutzache70 Locuiesc intr-un bloc cu 3 scari, 110 apartamente. In curtea interioara s-au amenajat 32 de locuri de parcare pentru care lunar, cei care parcam mașinile (pe ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, m-am mutat recent intr-un ansamblu imobiliar format ... DDVEP DDVEP Bună ziua, m-am mutat recent intr-un ansamblu imobiliar format din case. Pe o parte a terenului au fost construite si vandute 28 de case de către un ... (vezi toată discuția)
Parcare pe drum de servitute apartinand adp meer meer Buna ziua, in fata curtii noastre exista un teren al adp-ului pe care nu il putem concesiona si prin care se face accesul in curte (drum de servitute, fiind ... (vezi toată discuția)