avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sunt cetățean italian cu rezidență fiscală în ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sunt cetățean italian cu rezidență fiscală în România, ...

Sunt cetățean italian cu rezidență fiscală în România, unde plătesc 10% impozit pe pensie. De asemenea, am asigurare medicală cu certificat S1 (guvernul italian îmi plătește CASS-ul). Mai trebuie să plătesc CASS-ul de la 1 august?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 21:45, 2 August 2025
Legea 141 din Iulie 2025 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prevede cã toți pensionarii ce depășesc pragul de 3000 lei plătesc CASS pentru diferența ce depășește această sumă.

Legea nu prevede în cuprinsul ei nici o exceptie de scutire a taxei CASS pentru pensionarii cu pensii de peste 3000 lei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 August 2025
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua sunt un pensionar din 2017,cu o pensie mai mare de ... lupcor lupcor Buna ziua Sunt un pensionar din 2017,cu o pensie mai mare de 3000 lei. Mentionez ca am handicap accentuat si m-am pensionat in baza prevederilo legii ... (vezi toată discuția)
Bună seara. eu sunt pensionar, cu pensie mai mare de 3000 lei. ... dodorel62 dodorel62 Bună seara. Eu sunt pensionar, cu pensie mai mare de 3000 lei. Dar am și handicap grav pe probleme respiratorii, dat definitiv, având și un aparat pentru ... (vezi toată discuția)
Exceptarea de la plata cass silviu1958 silviu1958 Ce trebuie să facă un bolnav oncologic pensionar, cu pensie mai mare de 3000 lei, pentru a nu i se reține CASS din pensie ? (vezi toată discuția)