avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua Sunt un pensionar din 2017,cu o pensie mai ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua Sunt un pensionar din 2017,cu o pensie mai mare de ...

Buna ziua
Sunt un pensionar din 2017,cu o pensie mai mare de 3000 lei.
Mentionez ca am handicap accentuat si m-am pensionat in baza prevederilo legii pensiilor aflata in vigoare atunci si a legii 448/2006 .
Peste tot s-a spus ca nu trebuie sa platim cei 10% , dar pensia a venit diminuata. Care este baza legala ???
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 21:08, 2 August 2025
Legea 141/2025 este baza legala.
Legea 141 din Iulie 2025 privind unele măsuri fiscal-bugetare.
18) Articolul 154-h2 persoanele fizice care au calitatea de pensionari, pentru veniturile obținute din pensii de până la 3000 lei nu datorează contribuția la asigurări sociale de sănătate.
Deci toți pensionarii ce depășesc pragul de 3000 lei plătesc CASS pentru diferența ce depășește această sumă.
Nu face nici o referire de scutire pentru pensionarii cu dizabilități.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 August 2025
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt cetățean italian cu rezidență fiscală în românia, ... Elvisin53 Elvisin53 Sunt cetățean italian cu rezidență fiscală în România, unde plătesc 10% impozit pe pensie. De asemenea, am asigurare medicală cu certificat S1 ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. sunt pensionata la limita de vârstă, cu pensie ... Daniela Vesel Daniela Vesel Bună ziua. Sunt pensionata la limita de vârstă, cu pensie peste 3000 lei. Sunt diagnosticata cu cancer renal operat și încadrată în gradul accentuat ... (vezi toată discuția)
Exceptarea de la plata cass silviu1958 silviu1958 Ce trebuie să facă un bolnav oncologic pensionar, cu pensie mai mare de 3000 lei, pentru a nu i se reține CASS din pensie ? (vezi toată discuția)