Bună ziua,
Cum interpretăm următorul aliniatul 9,art 16 din Legea învățământului care sună așa: Prin excepție de la prev. alin 1,unițășile de învățământ de nivel gimnazial sau liceal cu predare în limba română sau cu predare în limbile minorităților naționale unice în municipiu, oraș, sau comună funcționează cu personalitate juridică indiferent de efectivul de elevi.
În orașul meu sunt; o grădiniță cu 160 copii, o școală gimnazială cu 573 preșcolari și elevi și un liceu de turism cu 360 de elevi. Se poate ca școala să rămână cu personalitate juridică și liceul să rămână cu personalitate juridică?
In aceasta situatie nu se aplica art. 16 alin. 9 (scoala unica) pentru ca sunt mai multe.
Solutia ca Scoala Gi,majiala sa ramana cu personalitate juridica este ca Gradinita sa fie comasata cu Liceul. In acest caz, si scoala gimnaziala si liceul ar depasi baremul de 500 elevi.
Așa am gândit și eu, numai că vor să ne transforme într-o singură unitate cu personalitate juridică. Nu știm cum să procedăm ca să avem câștig de cauză.