avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua ! Doresc sa stiu si eu care ar putea fi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua ! Doresc sa stiu si eu care ar putea fi dezavantajele ...

Buna ziua !

Doresc sa stiu si eu care ar putea fi , dezavantajele unui contract de intretinere.
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: CRIMO , utilizator 12:40, 8 August 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
ca trebuie sa suportati psihic, financiar, nevoile creditorului.
avantajul e ca nu dati bani pe casa
Ultima modificare: Luni, 4 August 2025
gi-jane2, moderator
Depinde din ce punct de vedere puneti intrebarea … Al intretinatorului ? al intretinutului ?
Ultima modificare: Luni, 4 August 2025
CHKa, utilizator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dezavantajul este ca daca nu îndepliniți obligațiile asumate prin contract sau în ipoteza in care le îndepliniți parțial va puteți trezi cu o acțiune în rezolutiunea contractului.Chiar dacă va îndepliniți obligațiile trebuie sa păstrați dovezi(facturi,chitanțe pt alimente,medicamente,utilități etc).
Eu sunt creditorul. Multumesc !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dezavantajul ar fi ca nu mai aveti o proprietate . E posibil ca , ceea ce dvs. aveati in minte ca ar fi intretinere , intretinatorul sa considere cu totul altfel . Oarecum , va cam dati legat pe mainile lui .

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere bubimic bubimic Buna ziua. Sotul meu a facut contract de intretinere cu bunica lui pe o jumatate de apartament pe care era ea proprietara, cealalta jumatate fiind ... (vezi toată discuția)
Lipsa dovezi in cazul unui contract de intretinere mikaelakiti mikaelakiti Buna ziua! Am si eu o problema: avem un contract de intretinere cu cineva, nu vreau sa specific si persoana respectiva vrea sa rupa actele ca nu-i convine cu ... (vezi toată discuția)
Act cu clauză de întreținere. Iosif Alexandru Iosif Alexandru Bună ziua. Numele meu este Alexandru Iosif. Întâmpin de ceva timp probleme cu doua din cele 5 fete ale bunicului meu. In urmă cu câțiva ani ... (vezi toată discuția)