Obtin venituri din chirii in 2025. Conform declaratiei unice eu voi plati CASS pe 2025 prin mai 2026 cand depun declaratia unica pe 2025. Deci sunt sau nu sunt asigurat in 2025? S-a legiferat ceva ca sa platesc CASS pe 2025 in 2025 si deci sa stiu sigur ca sunt asigurat?
Pentru contractele de închiriere pe 2025, deși declarația unică se depune în 2026, formularele C168 se depun în continuare în termen de 30 zile de la închiriere. Presupun că suntem în continuare asigurați la sănătate în baza depunerii acestor formulare,
Eu am contracte de inchiriere pe termen de 25 de ani din care au trecut 15. Nu ma astept ca statul sa stie ceva de asta. Pana acum in contul declaratiei anticipate aveam CASS de plata (in Ghiseul Unic) si plateam lunar ca sa fiu sigur ca beneficiez de sanatate. De cand nu mai exista declararea anticipata nu mai apare CASS de plata la Ghiseul Unic, deci nici nu am cum sa platesc. Exista chiar riscul ca statul sa nu recunoasca acele plati ca plati anticipate in contul de CASS si de asta nici nu le voi face. Speram ca noi guvernanti s-au gandit la o solutie, dar aparent inca n-au facut-o.