avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Schimbare proprietar autoturism
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Schimbare proprietar autoturism

Buna ziua,
Sotia este proprietarul unui autoturism pe care il folosim impreuna.
Cum trebuie sa procedam ca sa transferam autoturismul de pe numele sotiei pe numele meu ?
RCA-ul este valabil pana in decembrie 2025.
Va multumesc si astept raspuns.
Ultima modificare: Marți, 5 August 2025
Cazacu Stefan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cazacu Stefan , utilizator 14:44, 5 August 2025
Dacă sunteți căsătoriți, ambii soți sunteți proprietarii mașinii 50/50%.
Nu conteaza banii. Ce acte trebuie sa facem si unde ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu ce condiții se poate folosi un autoturism după decesul proprietarului? MariusGheorghe MariusGheorghe Buna ziua, intrebarea mea este daca dupa decesul socrului, se poate folosi autoturismul care este inmatriculat pe numele lui,se poate face ITP, asigurare RCA, ... (vezi toată discuția)
Transcriere masina proprietar decedat EVA26 EVA26 Buna ziua sotul meu a decedat nu am fost casatoriti dar avem doi copii.Sotul a avut o masina pe numele lui pe care au mostenit copii.As dorii sa va intreb ce ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto cu 3 proprietari ana_mar1a ana_mar1a Buna ziua, In urma decesului tatalui meu si dezbaterii mostenirii (finalizate), pe masina parintilor am ramas 3 proprietari: mama, eu si fratele ... (vezi toată discuția)