avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... M-am născut și am crescut în casa bunicilor mei, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

M-am născut și am crescut în casa bunicilor mei, acolo unde locuiau și părinții ...

Bună ziua! Am și eu o întrebare.
M-am născut și am crescut în casa bunicilor mei, acolo unde locuiau și părinții mei. În urma cu aproximativ 15 ani bunica mea a murit. Pe contractul de casa fiind trecuți bunica și bunicul meu. În urma decesului nu s- a făcut succesiunea. Părinții mei au investit în aceea casă mai bine de 25 de ani. Menționez că tatăl meu este singurul copil al familiei, al bunicilor mei. În urma cu 5 ani, părinții mei ai divorțat, tata rămânând în acea casă. Mama nu a băgat partaj sau nu a cerut încă vreun drept(sperând ca bunicul sa ne lase casă mie sau surorii mele, ceea ce nu își dorește). Vreau să știu ce ar trebui sa facem în acest caz, menționez că aș dori să fiu eu sau sora mea moștenitoarea, tatăl fiind de acord cu asa ceva.
Este mai bine succesiune sau partajul din partea mamei?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 12:30, 6 August 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mama nu are nici un drept la casa socrilor ei, pentru că a fost noră, și astfel nu are ce să partajeze.
Tatăl va fi singurul moștenitor după ce va face succesiunea, după ambii părinți, deci și după moartea bunicului.
Nepoții nu au dreptul să-i moștenească pe bunici.
Ultima modificare: Miercuri, 6 August 2025
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune jon58 jon58 parintii decedati de peste 20 ani . din partea tatalui nu am facut succesiune si cred ca nu sunt pretentii. din partea mamei nu s a facut succesiune dar sunt ... (vezi toată discuția)
Drept mostenire tata alina281 alina281 buna ziua.Problema mamai mele este:tatal meu la moartea tatalui sau(unic copil)a fost infiat de bunici lui,deci rezulta frate cu tatal sau si unic mostenitor ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! la o mostenire din partea bunicilor tatalui meu care ... nina2014 nina2014 Buna ziua! La o mostenire din partea bunicilor tatalui meu care este decedat participa si mama mea sau doar noi, fratii. Mentionez ca toti suntem adulti. ... (vezi toată discuția)