avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept mostenire tata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept mostenire tata

buna ziua.Problema mamai mele este:tatal meu la moartea tatalui sau(unic copil)a fost infiat de bunici lui,deci rezulta frate cu tatal sau si unic mostenitor in viata.Mama lui(bunica mea)s-a recasatorit si a avut un alt copil .Fiind copil,tatal meu,la moartea bunicilor lui(parinti legal)a fost dus a o casa de copii,in acel timp ,mama lui s-a declar unic mostenitor al sotului decetat(tatal ,tatalui meu)si a vandut mare parte din casele ramase si terenuri,iar o parte le-a impartit cand copii erau mari, intre ei.Ce se poate face ptr a-si recupera drepturile ,tatal meu.Mare parte din case au fost vandute doar cu un contract de mana,o alta casa este acum sediul primariei din sat.Mentionez ca mama care l-a nascut(bunica mea )e moarta si tot ce a avut la moarte ei,au ajuns la al doilea copil,pe motiv ca el nu este nimic in acte cu mama lui ,deci nu este urmas acoloAcum e doar un scandal ...dar eu a-si vre sa stiu de unde se poate incepe ceva legal de facut,cu vorbe ,e clar ca nu se ajunge nicaieri.E destul de complicat ce am povestit ,dar sper ca ma poate ajuta cineva.Multumesc
Cel mai recent răspuns: alina281 , utilizator 23:28, 27 Februarie 2013
Din povestea asta incurcata ceea ce va pot spune este ca tatal dumneavoastra, daca a fost infiat cu drepturi depline de catre bunicii sai , a pierdut dreptul de a-i mosteni pe parintii sai .
Fiind unicul fiu al bunicilor era unic mostenitor al lor si nu inteleg cum a ajuns nora recasatorita sa ii mosteneasca pe socri ??!!!?? Poate nu stiti situatia reala. Daca situatia este reala, atunci tatal dumneavoastra trebuie sa inainteze in instanta o actiune in anulare a succesiunii pe care a facut-o mama lui dupa moartea bunicilor lui .
Trebuie sa luati legatura cu un avocat ptr ca va fi foarte greu si aveti nevoie de ajutor specializat ca tatal dumneavoastra sa recupereze macar partial drepturile lui.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Februarie 2013
Monica Hanganu, Mediator
buna seara
Nora recasatorita ,cum o chemati dvs,dupa moartea socrilor ei,nefiind altineva din familie in viata,din ce am inteles de la oameni din sat,a declarat pe proprie raspundere ca e ultimul din familia socrilor,si mosteneste partea sotului ,ca urmas.Copilul ei,infiat de socri,adica tatal meu,era la orfelinat deja,si ea nu a declarat nimic despre existenta lui .Astea se intimplau pe la inceputul anilor '50,intr-un sat din galati.Eu a si vrea sa stiu de unde se poate incepe toata procedura,ptr ca bunici(parinti)tatalui meu erau f. bogati,si de acea au vrut sa isi infieze nepotul,ca sa fie siguri ca ramine averea in fam. Unde se poate gasi o situatie a imobilelor si terenurilor de acum 60 ani?Sau pe cine sa intreb?Multumesc mult.
P.S. Oameni din sat au spus care erau casele si terenurile care au apartinut strabunicilor mei,ptr ca bunica mea nu a zis nimic niciodata.Si casa in care a locuit pana a murit a fost cumparata din bani obtinuti de la vanzarea celorlante case, care nu erau ale ei.Ea a muncit toata viata vreo 10 ani si asta dupa ce avea deja cumparata casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea nepotului de bunic, tatal fiind decedat andapaun72 andapaun72 am rugamintea sa ma ajutati sa aflu cum se imparte averea bunicului sotului meu in situatia in care bunicul a avut 6 copii, unul dintre ei fiind socrul meu, ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire mona-lupascu mona-lupascu buna ziua! vreau sa aflu cum poate dezbate mama mea o mostenire din partea parintilor ei daca: a fost infiata la 14 ani (legal) dar s-a produs o greseala la ... (vezi toată discuția)
Bună ziua.am o întrebare vă rog ptr.un avocat specialist in ... Iorga Niculai Iorga Niculai Bună ziua.Am o întrebare vă rog ptr.un avocat specialist in drept civil.Mama mea este unica moștenitoare după bunicii mei și tatăl meu vitreg.Eu Sint ... (vezi toată discuția)