avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Care este articolul din lege prin care nu se aplica ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Care este articolul din lege prin care nu se aplica CASS ...

Buna seara,
Care este articolul din lege prin care nu se aplica CASS la pensiile mai mari de 3000 lei in cazul handicapului grav si accentuat (permanent) ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 20:36, 10 August 2025
Nu exista o asemenea prevedere legala .
În Legea 141/2025 scrie că persoanele cu handicap nu plătesc CASS pe drepturile bănești obținute în baza legii 448/2006.
Nu sunt scutiți și pensionarii care au peste 3000 lei pensie.

Sunt scutiți de taxa CASS pe indemnizația de handicap, indemnizația de însoțitor, decontarea de carburant.
Ultima modificare: Duminică, 10 August 2025
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass oprit la persoanele cu handicap Sms 67 Sms 67 Cass oprit la persoanele cu handicap . Au zis ca nu opresc cass la persoanele cu handicap grav și accentuat și mi-a venit pensia cu oprire de cass fiind ... (vezi toată discuția)
Cass pensionari incadrati in grad de handicap grav Virgil 71 Virgil 71 Buna ziua.Va rog sa precizati daca pensionarii incadrati in grad de handicap grav,accentuat sunt scutiti sau nu de plata contributiei de 10\\% cass?Precizez ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua sunt un pensionar din 2017,cu o pensie mai mare de ... lupcor lupcor Buna ziua Sunt un pensionar din 2017,cu o pensie mai mare de 3000 lei. Mentionez ca am handicap accentuat si m-am pensionat in baza prevederilo legii ... (vezi toată discuția)