avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cass oprit la persoanele cu handicap
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cass oprit la persoanele cu handicap

Cass oprit la persoanele cu handicap . Au zis ca nu opresc cass la persoanele cu handicap grav și accentuat și mi-a venit pensia cu oprire de cass fiind persoana cu handicap accentuat permanent . Menționez ca am pensia limita de vârstă peste 3000 de lei , dar sunt persoana cu handicap accentuat . Este corect sa se oprească cass ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:06, 21 August 2025
Eu am făcut contestație și am primit răspuns că scutirea se refera numai la impozitul pe pensie, deci se reține 10% din ce depășește 3000 lei, legea referindu-se numai la indemnizația de handicap. E o șmecherie pentru că, după câte știu eu, nicio indemnizație nu depășește 3000 lei, iar pensia pentru care am contribuit în anii de muncă, nu ar trebui să fie considerată 'alt venit"! Deci suntem buni de plată!

Marcel Cocis a scris:

Unde depun reclamație pentru că mi-au reținut. CASS din pensie,cu toate că am handicap accentuat?

Stimata doamna, dvs, ca aveti pensie de peste 3000, platiti acei 10% pt ce depășește aceasta suma, ca oricare pensionar.

Pt ca sunteti persoana cu handicap, aveti indemnizație si ce alte drepturi mai aveti prin lege. Sunt 2 chestiuni separate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass pensionari incadrati in grad de handicap grav Virgil 71 Virgil 71 Buna ziua.Va rog sa precizati daca pensionarii incadrati in grad de handicap grav,accentuat sunt scutiti sau nu de plata contributiei de 10\\% cass?Precizez ca ... (vezi toată discuția)
Care este articolul din lege prin care nu se aplica cass ... FLYGIGI FLYGIGI Buna seara, Care este articolul din lege prin care nu se aplica CASS la pensiile mai mari de 3000 lei in cazul handicapului grav si accentuat (permanent) ... (vezi toată discuția)
Persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat pentru veniturile ... eugen.badarau eugen.badarau Persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat pentru veniturile realizate din :pensii (Lg.60 art.60 pct.1 lit. c) mai sunt SCUTITE sau NU, pentru ca a ... (vezi toată discuția)