avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Am un credit Prima Casa din anul 2015, de 10 ani, ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Am un credit Prima Casa din anul 2015, de 10 ani, ...

Buna ziua.
Am un credit Prima Casa din anul 2015, de 10 ani, nu am reusit in tot acest interval sa fac nicio plata anticipata. Rata lunara a ajuns de la 850 lei cat a fost in anul 2015 la 1650 in luna iulie 2025 datorita dobanzii Robor. Am fost la banca sa ma interesez pentru o refinanatare a creditului, mi s-a oferit posibilitatea de a trece la dobanda IRCC, care la un prim calcul este cu vreo 200 lei mai mica rata decat in prezent, insa dobanda IRCC este fixa pentru primii 3 sau 5 ani, dupa care este variabila.
Intrebarea mea este urmatoarea: Este vreun proces castigat in instanta care sa aiba ca si obiect credite prin programul Prima casa? Sunt clauze abuzive in contract?

Alte discuții în legătură

Lipseste tipul ratei lunare in contractul de credit chele cezar chele cezar Stima! In textul contractului de credit ipotecar,banca nu a inserat nici o clauza referitoare la tipul ratei lunare platibile(fixa sau descrescatoare). Lipsa ... (vezi toată discuția)
Credit persoana juridica- rescadentare Lilicaa Lilicaa buna ziua, Am un sold ramas la credit de 13.200 lei ron, de la o banca , pe persoana juridica, garantat cu gaj fara deposedare (o masina cu val. de ... (vezi toată discuția)
Ing 2 marje fixe sau hotie georgeck georgeck buna ziua, conform aticolului din zf. de azi ING are o formula transpatrenta de calcul a dobanzii cu 2 marje fixe. Este legala aceasta marje?.In contractul pe ... (vezi toată discuția)