avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... În urmă cu aproximativ 17 ani, am semnat o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

În urmă cu aproximativ 17 ani, am semnat o declarație notarială ...

În urmă cu aproximativ 17 ani, am semnat o declarație notarială de renunțare la moștenirea mamei
. Această renunțare a fost făcută în considerarea unui pact verbal, convenit cu fratele meu – , care presupunea efectuarea unei donații în favoarea tatalui nostru , _ sot supravietuitor, divorzat de mama mea

Această promisiune verbală a reprezentat o condiție esențială pentru exprimarea consimțământului meu de a renunța.
Donația nu a fost însă niciodată realizată, ceea ce echivalează cu nerespectarea unui acord de bună-credință, fără de care nu aș fi semnat actul de renunțare.

Având în vedere că renunțarea a fost determinată de o promisiune înșelătoare, consider că declarația notarială a fost exprimată cu vicii de consimțământ – dol , ceea ce atrage nulitatea relativă a actului.

În prezent, stiu că fratele meu – unic beneficiar al renunțării – a inițiat dezbaterea succesiunii în favoarea sa exclusiv, , fără să menționeze condițiile în care a fost obținută renunțarea și fără să existe o donație sau compensație în favoarea tatalui nostru așa cum fusese convenit, si fara o donatie /compensatie in favoarea subsemnatei sau a tatalui meu
Mentinnez ca a fost facut si un precontract de vinzare cumpare intre tatal meu si fratele meu .
este proprietar pe apartament 100%

Intrebare _ se poate contesta suspenda /anula successiunea /titlu de proprietate ? cum pot reintra in drepturile mele . ce ar trebui sa fac ? va rog frumos .

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumesc pentru răspuns.
In concluzir .fratele meu poate să facă exact cat vrea cu apartamentul părintesc . Tatăl este la azil . Eu sunt înafara țării . El mâine poate da vândă să își însușească tot .. și buna ziua . .
A vorbe ... Îmi va da ... Când se va vinde .
Și eu nu pot sa fac nimic . Pentru că am renunțat .
Mulțumesc tuturor pentru răspunsuri și timp .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inteleg ca fratele e unic proprietar si a semnat o promisiune de vânzare cu tatal dvs. Daca e asa, nu înseamnă nimic, fratele a promis ca vinte, tatal ca va cumpara, ori tatal nu are banii necesari, asa ca nu va ajuta.
Singura speranta e sa va dea si dvs ceva daca va vinde casa.

ghegen a scris:

multumesc pentru raspuns ! in legatura cu precontractul autentificat de vanzare cumparare intre tatal si fratele meu exista vreo posibilitate de a modifica titlul de proprirtate ? am vreo sansa de reusita ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune si renuntare la succesiune paulanca paulanca Bunà ziua, Tatàl meu a decedat in luna februarie, mosteitori legali sunt mama mea (sotia defunctului) si eu unicul copil, precizez cà am o doar sorà numai ... (vezi toată discuția)
Succesiune laur81 laur81 in cazul in care ultimul bunic din partea tatalui moare, eu, ca nepot, pot mosteni direct apartamentul fara ca tatal meu (unicul fiu) sa mai tb sa faca ... (vezi toată discuția)
Succesiune apartament dupa deces tata, noi copiii dorim ca mama sa aiba casa toata pe numele ei si noi sa mostenim doar cand decedeaza ea noidoi noidoi Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o problema legala. Tatal meu a decedat in august si mama vrea sa faca succesiunea. Este vorba de un apartament pe care mama ... (vezi toată discuția)