avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu post-natal, 85% din media veniturilor din ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu post-natal, 85% din media veniturilor din ultimele 12 luni

Va intreb 85% din media veniturilor din ultimele 12 luni BRUTE sau NETE pentru ca eu am medical si venitul din medical nu e acelasi cu venitul din salariu (la net ma refer). Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Kitte , utilizator 22:23, 9 Martie 2010
ce inseamna " -63 ron "?Mai clar eu as vrea sa iau concediu prenatal de la 6,5 luni de sarcina care inseamna medical=85% si intreb net sau brut ca sa inteleg daca ma v-a afecta apoi la indemnizatie
Inseamna ca indemnizatia de prentatal neta = indemnizatia bruta minus 63ron

Va va afecta la indemnizatie, dar eu cred ca pozitiv.
Sa va dau un exemplu.
Daca aveti brutul 1000 ron, netul cand mergeti la servici este de 741 Ron
In prentatal, ati avea 85% din brut (presupunand ca nu au existat alte evenimente care sa influenteze media pe ultimile 6 luni) adica 850ron minus 63 ron taxe, adica un net de 787ron.
Daca aveti netul mai mare, diferenta este si ea mai mare.

Plus ca in primele 6 saptamani de prenatal aveti dreptul la compensarea diferentei dintre brutul dvs obisnuit (1000 ron) si brutul din prentatal (850ron), aducand un alt plus la net.

Daca nu aveti brutul mai mic de 1000 Ron, intrati linistita in prenatal.
Iar daca aveti brutul mai mic, oricum diferenta nu o sa fie cine stie ce, mai ales cu compensarea de care v-am spus mai sus.
Baza de calcul pentru concediul de maternitate (prenatal,postnatal) se determină ca medie a veniturilor lunare (brute) din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare,pe baza cărora se calculează contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii.
Cuantumul brut lunar al indemnizaţiei de maternitate este de 85% din baza de calcul stabilita mai sus.
am slariu net 1300 mai clar ma afecteaza pozitiv?
Net de 1300 inseamna brut de ~1820 ron
Asta inseamna ca in pre-postnatal salariul net va fi de ~ 1480 Ron.
Va afecteaza pozitiv la indemnizatie sa intrati in prenatal cat mai devreme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pentru concediul de maternitate apostolmagda apostolmagda as vrea sa intreb ceva: mi-am luat concediu prenatal cum e platit 85%din net sau brut? am un salar de 2125 ron brut ptr cresterea copilului e de 75% net sau ... (vezi toată discuția)
Maternitate ciapa liliana ciapa liliana cum se calculeaza mai exact prenatal si postnatal in maternitate deoarece sefii mei imi dau un salar mult mai mic decat iau acum. Adica pe cartea de munca am ... (vezi toată discuția)
Concediul de sarcina alina_cj alina_cj Buna ziua. Cu 3 luni inainte de a intra in prenatal am fost in concediu medical. In aceasta perioada voi beneficia de 85% din 75% din salariul net? (vezi toată discuția)