avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Banii cash in loc de transfer
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Banii cash in loc de transfer

Bună ziua! Pe 04 iulie a fost ultima zi la locul de munca ( sunt bucatar ) in iunie am avut 4 evenimente care trebuiau platite extra, pe 30 iunie trebuiau sa intre banii pe evenimente o data cu salariul dar nu au intrat pe motivul ca a uitat șeful sa le dea la contabilitate, după a zis ca intra luna viitoare, intre timp mi-am dat demisia , pe 30 iulie am avut lichidarea dar banii pe evenimente tot nu au intrat ,am intrebat de banii si nimeni nu răspundea, ieri am primit mesaj pe whatsapp de la șef ca pot sa vin sa semnez actele de final si am mai întrebat încă o data de bani, la fel nu mi s-a răspuns, astăzi cand ma duc sa semnez actele am scos foile sa semnez si intre foi era 150 lei si am intrebat ce sunt cu banii ăștia, mi-au spus ca sunt banii pe evenimente, le-am zis ca eu nu iau banii asa , pe contract la mine scrie salariul pe transfer bancar , si 150 lei pe 4 evenimente... intrebare este , este legal sa imi dea banii asa ? Banii nu i-am luat am semnat doar actele. Este legal sa imi bage niște bani asa intre documente ?
Ultima modificare: Joi, 7 August 2025
dani9393, utilizator
Problema nu e ca vi-i da cash, ci ca nu va da cat trebuie, nu?
gi-jane2, moderator
Despre banii pe evenimente ce se mentioneaza in c.i.m. ca modalitate de plata?
Cornel Vasile, Consilier juridic
Si una si alta, problema este ca restul au luat mai mult si lor le-a bagat pe card o data cu salariul , la mine o fi zis daca si-a dat demisia nu îi mai dau ca nu zice nimic..

gi-jane2 a scris:

Problema nu e ca vi-i da cash, ci ca nu va da cat trebuie, nu?

Nu scrie nimic despre evenimente , este o cantina cu circuit închis, acele evenimente au fost ceva extra , faza este ca ceilalți colegii au primit pe card o data cu salariul , eu daca mi-am dat demisia probabil au zis sa nu mai imi bage ca nu zic nimic , dar i-am anunțat ca am facut reclamatie la itm si cand au auzit au venit cu banii cash si nu i-am luat, ideea este ca pe contract scrie clar salariul prin transfer bancar , sa mi se bage niște bani printre actele care mi le-a dat sa le semnez la sfarsif mi se pare ca nu e legal deloc.

Cornel Vasile a scris:

Despre banii pe evenimente ce se mentioneaza in c.i.m. ca modalitate de plata?

Si plata cash este o modalitate de plata a salariului ... daca au incheiat un proces verbal ca ati refuzat plata cash , chiar daca in c.i.m. scrie prin virament, este posibil ca ITM-ul sa va indrume spre instanta.

Alte discuții în legătură

Stat de plata salarii lucyll lucyll Statul de plata salarii la o societate comerciala este document de confirmare plata salarii si este depus la ITM ? salariatii sunt obligati sa semneze aceste ... (vezi toată discuția)
Recuperare salariu dupa plecare din firma gygy83 gygy83 Buna seara! Situatia mea se prezinta in felul urmator: am plecat de la vechea firma, unde eram salariat cu carte de munca, prin acordul partilor. Toate ... (vezi toată discuția)
Avans si lichidare cosmina1591 cosmina1591 Buna ziua. As avea o intrebare legata de modalitatea de plata a salariilor de catre unii angajatori. Sotul meu s-a angajat pe un salariu fix de 1800 de ron ... (vezi toată discuția)