avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Alegeri fara a fi mentionat in convocator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Alegeri fara a fi mentionat in convocator

Buna seara, în convocatorul afișat pentru Adunarea generala la pozițiile de pe ordinea de zi NU apare menționat punctul referitor la „alegeri” ale organelor de conducere. Cu toate acestea, în cadrul ședinței acest subiect a fost introdus și s-a supus votului, fără informarea prealabilă a tuturor proprietarilor,
Este legal ?
Ultima modificare: Joi, 7 August 2025
lizica, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 15:21, 8 August 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ok, in principiu nu e legal, dar pot intelege motivarea , presupun ca a aparut aceasta problema (probabil vreo demisie a cuiva, daca ziceti ca e vorba de alegeri) dupa ce s-a facut convocarea cu cele 10 zile inainte.

Presupun totusi, ca a fost majoritatea simpla a membrilor prezenta, conform legii . S-a cistigat timp.

Pina la urma acel membru nou va fi ales, nu va fi 'uns", asa ca va puteti exprima opinia, votul si alegerea se va face pe baza unei majoritati de 50% +1 din 50%+ 1 membri preznti.

Procedati cum doriti. Puteti invoca in instanta art. 52.
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 8 August 2025
latka, utilizator
Buna ziua, nu a aparut nici o demisie, este acelasi comitet si presedinte de peste 25 de ani, alesi prin aceeasi practica netransparenta. Nicidata nu au fost alegeri corecte , insa nu am putut contesta intrucat nu avem acces la documente , procesul verbal fiind afisat ( la cererea mea) dupa 14 zile de la sedinta Adunarii generale.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Imi pare rau, nu stiu atunci ce sa va spun, din moment ce ati precizat ca era vorba de alegeri, dar acum spuneti ca nu. Daca nu a demisionat nimeni, e acelasi Cex, cine si in ce functie a fost ales ?
V-am dat link la textul complet al legii, lecturati si decideti in ce situatie sunteti si ce puteti face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Membrii comitetului executiv ivladutoiu ivladutoiu 1. sotia/sotul care nu sunt titulari de contract vanzare-cumparare trebuie trecuti in Actul constitutiv anexa la statut, respectiv acordul de asociere? 2. ... (vezi toată discuția)
Revocare comitet executiv Marius Campeanu Marius Campeanu Buna seara. Suntem o Asociatie de proprietari cu aproximativ 100 de membrii, acum un an a fost ales un nou Comitet executiv si un nou Presedinte. Dupa alegeri ... (vezi toată discuția)
Cine si cum poate rezilia un contract de administrare bloc cu un pfa? Sever Simion Sever Simion Cine si cum poate rezilia un contract de administrare bloc cu un PFA? Mutlumesc. (vezi toată discuția)