avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... prelungire CIM pentru copil cu handicap cu varsta ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

prelungire CIM pentru copil cu handicap cu varsta peste 3 ani

Buna ziua,
Avem un angajat cu CIM suspendat pana in 17.08 pentru ingrijire copil bolnav cu varsta pana la 3 ani. M-a anuntat ca are nevoie de prelungire a suspendarii dupa ce implineste 3 ani, pe baza unui certificat de handicap valabil pana in iunie 2026, in temeiul art. 51, alin 1, lit b din codul muncii. Cum procedez in acest caz? Incetez suspendarea veche si fac o suspendare noua? Am nevoie de cerere de incetare suspendare si separat de cerere noua de supendare din partea angajatului sau e suficienta o cerere de prelungire a suspendarii? Multumesc pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: diana_oprean , utilizator 16:43, 8 August 2025
Da, ii incetati suspendarea in baza art.51 lit.a si apoi faceti o noua suspendare in baza art.51 lit.b.

Aveti nevoie de cerere de incetare suspendare si separat de cerere noua de supendare din partea angajatului .
Multumesc frumos! am mai gasit un temei legal art. 31 OUG 111/2010. care temei legal este valabil aici? prin ce se diferentiaza? multumesc inca o data

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am urmatoarea situatie : salariata are cim suspendat pentru crestere ... YoAlle YoAlle Am urmatoarea situatie : Salariata are CIM suspendat pentru crestere copil cu handicap pana la 3 ani de zile . Certificatul de handicap este eliberat pentru ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim crestere copil Maria_S44 Maria_S44 Buna ziua, am si eu o problema: o angajata s-a aflat in ingrijire copil pana la sfarsitul anului trecut, cu 2 zile inainte sa trebuiasca sa se intoarca la ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract munca crestere copil carmen fortiu carmen fortiu Buna ziua V-as ruga sa ma ajutati cu un sfat Am o salariata careia i-a fost suspendat contr. de munca in baza art 51 al 1 lit a , 3 ani , in 17.06 ... (vezi toată discuția)