Buna seara, Maravela Madalina ma numesc sunt din judetul Calarasi, recent am avut o conflict cu unul din vecini de la bloc pe motiv ca hraneam un motan al strazii pe acesta derajandul ca il hranesc. A fost agresiv mi-a adresat injurii si amenintarii daca mai continui sa il hranesc. A doua zi m-am trezit cu domnii de la Politia Locala sa ii spuna ca domnul in cauza a facut sesizare la adresa mea. Domnii de la locala mi-au zis ca exista o hotarare de consilul local mai exact un HCL 194/2023 art 5 litera g unde interzice hranirea animalelor abandonate pe domeniul public. Riscand o amenda intre 1500 si 2000 de lei. Tot odata mi-ai stiu si de legea 205/2004 unde ai voie sa le dai sa manance. Acum intrebarea mea este : cine este mai presus, legea sau hotararea lor de consiliu local?
Va rog daca ma puteti ajuta in acest context. Multumesc
sunt doua lucruri diferite:
1. pentru agresiune, trebuie sa-l reclamati pe agresor la politie;
2. pentru hranirea pisicii, se pare ca agresorul a fost mai rapid: v-a reclamat el.
fiecare contraventie/ infractiune cu legea ei
Cred ca trebuie sa mai lecturati legea o data, unde scrie ca aveti dreptul sa hraniti animale fara stapin ? HCL e valabila. [ link extern ] Mmaravela12 a scris:
Tot odata mi-ai stiu si de legea 205/2004 unde ai voie sa le dai sa manance. Acum intrebarea mea este : cine este mai presus, legea sau hotararea lor de consiliu local?
Va rog daca ma puteti ajuta in acest context. Multumesc