avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Buna seara! Ce ne facem cu pisicile fara stapan ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Buna seara! Ce ne facem cu pisicile fara stapan hranite de o ...

Buna seara! Ce ne facem cu pisicile fara stapan hranite de o familie de destepti de la un bloc care isi fac nevoile peste tot in curtea casei mele? Am incercat toate solutiile -am pus pastile, am folosit spray-uri sa previn pisicile sa intre in curte, am tuns iarba de o asemenea maniera incat sa nu le placa. Pisicile intre timp s-au inmultit si sunt vreo 12 si nu le mai pasa de nimic. In fata geamului e jale, mai ales vara. Nu mai vorbesc de faptul ca toate geamurile si usile casei sunt insemnate cu urina de pisici, ca masina din fata casei este toata zgariata si miroase a pisica in calduri, ca vara e un cosmar datorita mirosului si mieunaturilor constante. Vreau sa stiu ce drepturi am si cum pot stopa aceasta problema. Mi se pare ca mereu le plangem de mila mai mult pisicilor decat oamenilor in conditiile in care m-am saturat sa curat dupa ele si sa imi schimb geamurile din cauza mirosurilor. Am incercat sa vorbesc cu respectivii sa isi asume pisicile, sa si le ia in casa sau macar sa le sterilizeze si sa se ocupe de ele folosind un adapost corespunzator unde sa le tina. Nu am reusit nimic… din contra! Mi se pare greu de crezut ca in aceasta tara pisicile au mai multe drepturi decat un cetatean, de vreme ce eu platesc taxe si nu ele… apreciez sfaturi constructive si nu isterii integriste; nu le contesta nimeni dreptul la viata, dar aceasta “generozitate” de a hrani animalele nimanui trebuie sa presupuna si responsabilitatea fata de aceste animale, nu doar gargara ieftina si auto-satisfacere narcisista a cat de mult bine am facut ca am aruncat de la balcon niste carne, dar nu ne-a mai interesat soarta animalului in cauza…
Ultima modificare: Joi, 13 Iulie 2023
Yaruleto, utilizator
Cel mai recent răspuns: Catalin777Andrei , utilizator 07:53, 17 Martie 2024
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sesizați în scris DSV,Politia Locala etc.Din câte știu exista HCL în anumite orașe care pot sancționa contravențional hrănirea animalelor fără stăpân.Daca locuiți într un oraș mai mare căutați unONG care se ocupa,poate măcar le sterilizează..
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sesizati oficial politia locala departamentul protectia animalelor care in conformitate cu disp L nr 205/2004 pot aplica sanctiuni
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am facut asta! De doua ori, le-au dat doar un avertisment pentru mizerie in spatiul public… nu stiu unde sa ma mai adresez!
5 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Reveniți cu noi sesizări. Nu vor putea să le dea din nou avertisment.

De asemenea, dacă problema e chiar atât de gravă, nu văd de ce nu le-ați steriliza chiar dumneavoastră. Probabil că ați cheltui mai puțin decât ați cheluit degeaba pe pastile și alte mijloace de a le descuraja să vă mai intre în curte. Sterilizarea în orice caz ar rezolva problema stropitului pereților casei, ușilor, ferestrelor.

Și, în final, nu uitați totuși că acolo unde sunt pisici nu prea sunt șoareci și șobolani. Fără pisici, aceștia se vor înmulți necontrolat, cu toate deratizările periodice.
Ultima modificare: Luni, 17 Iulie 2023
Alexandru Surcel, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De acord si subscriu. In foarte multe orase ong-le pentru salvarea animalelor sustin campanii de sterilizari gratuite sau cu pret redus (in functie de donatiile primite de la iubitorii de animale). Puteti apela la ele si pt ajutor cu prinderea animalelor spre sterilizare.
In acelasi timp se pot depune cereri oficiale la Primarie in acest sens pentru a trezi autoritatile locale sa si indeplineasca atributiile legale.

Alte discuții în legătură

Hrănesc lângă bloc o pisică necăjită căreia i-au fost ... Pikulet Pikulet Hrănesc lângă bloc o pisică necăjită căreia i-au fost luați puii. Îi pun zilnic apă, bobițe și hrană la plic pentru pisici. De câte ori ies ... (vezi toată discuția)
Ce autoritate poate obliga o persoana sa isi sterilizeze pisica ? stefail stefail Buna ziua. Ma confrunt cu o situatie aparent haioasa dar deranjanta. In momentul de fata in gradina mea personala convietuiesc 8 pisici, toate fiind puii ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o curte abandonata alaturi de casa noastra Madi R Madi R Ca sa explic un pic situatia intai: curtea vecina a fost in proprietatea unor batrani (cu 4 copii), niste vecini foarte neplacuti. Curtea este abandonata de ... (vezi toată discuția)