avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua,sunt pensionat pe caz de boala fiind ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua,sunt pensionat pe caz de boala fiind incadrat cu handicap ...

Buna ziua,sunt pensionat pe caz de boala fiind incadrat cu handicap grav si vreau sa stiu daca din aceasta pensie trebuie sa platesc 10% din ceea ce depaseste 3000 lei,pentru CASS,deoarece stiam ca persoanele cu handicap sunt scutite de unele taxe,deja pe luna August au fost retinuti bani de CASSA doua intrebare legata de coasigurati,sotia mea nu are venituri de nici o natura si este coasigurat prin mine.Eu fiind scutit de anumite taxe si impozite va trebui sa platesc pt ca sotia mea sa beneficieze in continuare de calitatea de coasigurat?Si daca din pensia pe caz de boala mai sus mentionata mi-se opresc 10% pt CASS acesti bani nu acopera calitatea de coasigurat a sotiei mele?Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 10:24, 9 August 2025
E adevarat ca persoanele cu handicap sunt scutite de unele taxe si impozite , dar CASS nu intra in aceste scutiri . Toti pensinarii cu pensii peste 3000 lei vor plati aceasta contributie . Va trebui sa platiti si pentru sotie , coasiguratii nu vor mai beneficia de asistenta medicala pe asigurarea celui care i-a declarat in intretinere , fara aceasta plata . E prevedere prinsa in Legea 141/2025 .
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 August 2025
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass oprit la persoanele cu handicap Sms 67 Sms 67 Cass oprit la persoanele cu handicap . Au zis ca nu opresc cass la persoanele cu handicap grav și accentuat și mi-a venit pensia cu oprire de cass fiind ... (vezi toată discuția)
Cass pensionari incadrati in grad de handicap grav Virgil 71 Virgil 71 Buna ziua.Va rog sa precizati daca pensionarii incadrati in grad de handicap grav,accentuat sunt scutiti sau nu de plata contributiei de 10\\% cass?Precizez ca ... (vezi toată discuția)
Persoanele cu handicap accentuat sunt scutite de plata cass de ... gogelul gogelul persoanele cu handicap accentuat sunt scutite de plata cass de 10 % pentru pensia la limita de varsta idiferent de cuantumul pensiei ? (vezi toată discuția)