avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... As vrea sa știu ce drepturi se pierd dacă eu ca ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

As vrea sa știu ce drepturi se pierd dacă eu ca ...

Bună ziua,
As vrea sa știu ce drepturi se pierd dacă eu ca pensionar optez pt 1/2 din pensia soțului decedat, pt ca este mai mare decat am eu, având în vedere noua lg privind asiguratii.
În caz de deces mai beneficiază membrii familiei de ajutorul de înmormântare ?
Mulțumesc anticipat,Sanda Nicolaescu

Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 17:26, 9 August 2025
Nu pierdeti nici un drept , veti fi un pensionar ca oricare altul , cu toate drepturile cuvenite pensionarilor ( inclusiv ajutorul de deces ) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot cere ajutor de inmormantare / deces daca decedatul nu avea pensie si a trecut un an de la deces? Morokei Morokei Buna, Dupa cum spune si titlul, ma intereseaza daca se poate cere ajutor de inmormantare / deces daca decedatul nu avea pensie si a trecut mai mult de un an ... (vezi toată discuția)
Ajutor financiar pentru inmormantare vasyviasu vasyviasu Sunt beneficiar al legii 416/ 2001 ajutor social si mi-a decedat mama , am dreptul la ajutor financiar pentru inmormantare din partea autoritatilor locale ? (vezi toată discuția)
Ajutor deces pentru persoana neasigurată - plătitorul pentru înmormântare este asigurat în italia Morera Morera Bună ziua, Poate sora decedatului, dacă este asigurată în Italia unde locuiește, și dacă plătește înmormântarea (cel decedat nefiind asigurat) ... (vezi toată discuția)