avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Executare silită În urmă cu aproximativ 6 ani am avut mai multe ...
Discuție deschisă în Executare silită

În urmă cu aproximativ 6 ani am avut mai multe carduri de cumpărături ...

În urmă cu aproximativ 6 ani am avut mai multe carduri de cumpărături și un credit de nevoi personale. Acum 5 ani am făcut un credit de refinanțare, prin care am achitat integral aceste datorii. Am dovezi ale plăților (ordine de plată) și contractul de refinanțare, însă nu am solicitat la acel moment adrese de închidere a creditelor vechi.
În urmă cu aproximativ 2 ani, un executor judecătoresc a instituit poprire pe salariul meu pentru aceleași datorii deja achitate. Nu am contestat atunci executarea deoarece eram plecată din localitate și nu aveam acces la documente. Poprirea este încă activă și în prezent.Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Claudia Dinicu , utilizator 14:29, 12 August 2025
Nu mi se pare ok. Închiderea vechilor credite nu e automată prin noul contract de refinanțare?Imi dați emoții că și eu am închis așa niste carduri și credite vechi.Interesați-vă la băncile la care ați avut cardurile și la banca la care ați refinanțat.De obicei se primește pe mail decizia de închidere.Succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Obțineți adresele de închidere ale vechilor datorii, iar dacă vreunul din foștii creditori refuză, dați-l în judecată. Comunicați apoi executorului dovezile că acel debit pentru care s-a pus poprirea a fosr stins.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Presupun că datoriile sunt la mai multe bănci, vorbiți de carduri, iar creditul de refinanțare nu știu dacă se face pentru acoperire credite la mai multe bănci sau doar la una.
Banii primiți pentru refinanțare i-ați gestionat personal, pentru că au fost virați în contul dvs. bancar, deschis la banca sau băncile unde aveați restanțe. Cu această bancă/aceste bănci trebuia să finalizați contractele de credit, cu dobânzi și penalități eventual și cu închiderea contului/conturilor, după achitare restanțe.
Dacă ați fost pus în executare silită acum doi ani, aveați încă datorii de care nu prea v-a păsat, reacționați cam târziu. Contactați banca sau executorul care a solicitat poprirea contului, aflați ce datorie aveți, poate fi mică sau mare, prezentați documentele privind plățile efectuate, achitați complet și cereți închiderea contului într-o sucursală. Doar așa se termină povestea, cu un pic de efort din partea dvs. Succes!
Se pot refinanța credite la mai multe bănci.

herminast a scris:

Presupun că datoriile sunt la mai multe bănci, vorbiți de carduri, iar creditul de refinanțare nu știu dacă se face pentru acoperire credite la mai multe bănci sau doar la una.
Banii primiți pentru refinanțare i-ați gestionat personal, pentru că au fost virați în contul dvs. bancar, deschis la banca sau băncile unde aveați restanțe. Cu această bancă/aceste bănci trebuia să finalizați contractele de credit, cu dobânzi și penalități eventual și cu închiderea contului/conturilor, după achitare restanțe.
Dacă ați fost pus în executare silită acum doi ani, aveați încă datorii de care nu prea v-a păsat, reacționați cam târziu. Contactați banca sau executorul care a solicitat poprirea contului, aflați ce datorie aveți, poate fi mică sau mare, prezentați documentele privind plățile efectuate, achitați complet și cereți închiderea contului într-o sucursală. Doar așa se termină povestea, cu un pic de efort din partea dvs. Succes!

Vă contrazic, am făcut un credit la o altă bancă față de cele de unde aveam creditele, cu refinanțarea celorlalte, de aici am și dovezile plăților care s-au efectuat prin ordin de plată! Da, greșeala mea este ca nu am mers sa cer adrese de închidere, și inca un aspect important, banii din credit nu au fost virați în contul meu și ulterior s-a fac eu plăți, am făcut plățile la bancă în momentul în care s-a aprobat creditul, și ulterior restul banilor au fost transferați în contul meu personal!
Am scris aici ca poate a trecut cineva prin aceeași situație și îmi poate oferii un sfat, nu să fiu criticată pentru nepăsare așa cum spuneți dvs!
O zi bună!

Alte discuții în legătură

Poprire cont pentru o datorie inexistenta Eduard Iulian Eduard Iulian In urma cu 5 ani si jumatate am facut un credit la Garanti Bank de 15000 lei la care ei mi-au atasat un card de credit sau linie de credit, Dumnezeu stie cum ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc dupa refinantare marian2013 marian2013 Buna ziua. Situatia sta in felul urmator:o persoana apropiata mie a contractat un credit de la cetelem in 2008.Dupa aproximativ 1 an jumatate(timp in care a ... (vezi toată discuția)
Expirare card credit alandala1 alandala1 Buna ziua, Cat este de legala urmatoarea situatie: Am obtinut un card de credit cu o valabilitate de 2 ani an cu plata lunara a ratelor care s-a facut. ... (vezi toată discuția)