avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Matusa mea vrea ca eu sa fac succesiunea dupa bunica ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Matusa mea vrea ca eu sa fac succesiunea dupa bunica ...

Buna seara.. Matusa mea vrea ca eu sa fac succesiunea dupa bunica decedata. Dar eu am nevoie de banii pt partea mea... Ea a schimbat placa( probabil dupa ce s a sfatuit cu cineva) si a zis ca nu mai vrea sa vanda apartamentul.. Ea detinand un procent mai mare.. Eu am inteles de la cineva care trece printr o situatie similara.. Ca dupa ce fac succesiunea. O sa trebuiasca sa platesc pt partea mea impozitul pt apartament.. Nu mi se pare corect!! Dupa ca ea se bucira de apartament. Locuieste acolo.. Eu nu am parte de banii... Dar in plus mai trebuie sa platesc si impozitul?? Unde e corectitudinea sin situatia asta? Pai ea mai poate traii 20 ani.... Dupa care le lasa la copii.. Apoi nepoti.. Si tot asa... Daca nu vor sa vanda apartamentul... Eu o sa platesc impozitul. Iar familia ei... Se bucura de el... Nu prea vad firesc!! Intrebarea mea este: nu se poate sa se faca nimic in cazul asta?? Cazul in care ea e hotarata sa nu mi dea nimic si sa nu vanda apartamentul in urmatorul secol?? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 22:38, 9 August 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu merge asa , veti putea cere in instanta iesirea din indiviziune . Daca vrea apartamentul , va trebui sa va plateasca partea , asa va hotari instanta . Dupa ce aveti sentinta , daca tot nu va da banii , o puteti executa silit , inclusiv pe acel apartament . Dar acum , pana nu se dezbate succesiunea , nu sunteti proprietar , nu aveti nici o parte , deci nu puteti cere nimic , iar ea nu e obligata sa va dea nimic . Deci , mergeti la un notar si incepeti , oricare dintre mostenitori poate deschide dezbaterea .
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 August 2025
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine va mosteni apartamentul? RicaRamurica RicaRamurica . Ei au avut un apartament. Ei au avut doua fiice care traiesc: una e mama mea si alta matusa mea. Matusa mea are un fiu .. Matusa mea si mama mea vor sa imi ... (vezi toată discuția)
Mostenire buna ziua. in urma cu 7 ani am mostenit jumatate dintr-un apartament ... GavDana GavDana Buna ziua. In urma cu 7 ani am mostenit jumatate dintr-un apartament cu 4 camere. De atunci in apartament a locuit doar matusa mea care a mostenit cealalta ... (vezi toată discuția)
Mostenire??? nicolae242 nicolae242 buna ziua, doresc si eu sa expun o problema:o matusa a ramas vaduva acum un an si jumatate,aceasta neavand copii(casa a cumparat-o impreuna cu sotul ei dupa ... (vezi toată discuția)