avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pact comisoriu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pact comisoriu

Buna ziua,
Doresc achizitionarea unui apartament. Plata se va face din surse proprii (75%) si 25% printr-un credit imobiliar. In ziua semnarii contractului, eu voi plati 75% prin ordin de plata, dar banii vor intra in cont abia dupa 1-2 zile, fiind banci diferite. De asemenea, in 7 zile lucratoare trebuie ca si banca sa vireze restul de pret.
Notarul vrea sa instituie un pact comisoriu de gradul 4 in favoarea vanzatorului, daca nu-si primeste banii in cont intr-un numar de zile. Eu cum pot fi protejat, cu ordinul de plata in mana? Ce clauze ar trebui sa cer, in situatia asta? Ma intereseaza sa am si eu parghiile mele, OP-ul sa insemne ceva, daca vanzatorul nu prezinta extrasul de cont sau nu mai e disponibil pentru a da declaratia de incasare de pret.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 09:17, 10 August 2025
În baza op-ului dvs va puteți îndrepta împotriva băncii dacă nu face plata banilor pana la termen.
Scrieți în contact un termen suficient de lung încât să fie sigur ca întra banii dintr-un cont în altul și ar trebui sa fie totul ok pentru toată lumea.
Pactul pe care îl vrea notarul e pentru plata din contul dvs.
Alternativa e să încheiați o promisiune bilaterală pentru plata dvs cu un termen de plată de 1 săptămână (banii intră până atunci) și apoi când se aprobă creditul încheiați vânzarea propriu zisă

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauze in contract vanzare imobil privind transfer bancar iesiredinindiviziune iesiredinindiviziune Buna ziua, am o intrebare privind transferul bancar si doresc sa stiu care este solutia ideala pentru vanzator si cumparator - eu fiind vanzatorul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ma intereseaza daca in momentul cand doresc sa cumpar ... milena2020 milena2020 Buna ziua Ma intereseaza daca in momentul cand doresc sa cumpar un apartament sunt restrictionata la a i da doar 10000 euro vanzatorului in mana si restul prin ... (vezi toată discuția)