Salut! Eu aveam vechiul buletin pe un oras dintr-un județ. Ulterior, eu mi-am schimbat buletinul pe un alt oras din un alt județ. Eu, până acum, primeam pensie de urmaș din orașul inițial. Acum, când mi-am schimbat buletinul, înțeleg că trebuie să-mi fac transferul de dosarul de pensie de urmaș în orașul unde mi-am făcut acum buletinul, adică domiciliu. Chestia este că cei de la pensie mi-au zis că transferurile sunt blocate din 2024 și că dacă nu primesc o nouă decizie de pensie de la respectiva casă de pensie, până începe anul universitar, le pot trimite lor adevenința de student pentru a se continua pensia de urmaș. Însă, eu am citit altceva,practic, dacă ești între transferuri, nu ți se plătește deloc pensia și, după aceea, nici nu ți se plătește din urmă si nici vechea casa de pensii nu se plateste. Aveti idee sau ati intampinat astfel de situatie?
Nu-i adevarat , casa de pensii unde va transferati va analizeaza din nou dosarul de pensie si o pune in plata . Nu veti inchide contul din banca unde ati incasat pensia ( cam doua luni ) , prima casa de pensii va continua sa plateasca pana se emite noua decizie . Deschideti cont in localitatea unde locuiti acum , si veti duce la noua casa de pensii numarul contului . Nu exista sa pierdeti bani . Dar … de ce va complicati ? daca prima casa de pensii v-a spus sa lasati lucrurile asa … Acces la cont aveti de oriunde din tara … Poate ca stiu ei ce stiu , cu toate problemele cu pensiile recalculate , cu softul care nu le merge , etc.
Dar dupa mine nu mi as muta dosarul,dar am inteles ca asa trebuie pt ca in momentul im care eu o sa duc adeverinta de stundet la inceputul anului ei o sa observe ca mi am mutat domiciliul pe alt judet…eu asa am inteles.
Si nu am inteles chestia legata de cont,contil bancare in care se vireaza banii ramane acelasi
Sa stiti ca nu ramane acelasi cont , chiar daca e la aceeasi banca . Trebuie deschis la filiala ( sucursala ) din judetul unde locuiti , in situatia in care va va achita pensia casa de pensii locala . Am patit in familie , cu indemnizatia de crestere copil a norei mele . Domiciliul ei din CI era la mine , deci in orasul meu s-au depus actele . Ei locuiau , de fapt , in alt judet , cu chirie , si aveau cont deschis acolo . Dupa vreo 3 luni de asteptare “ m-au delegat “ sa vad ce se intampla de nu le intra nimic in cont . Asa am aflat ca trebuie sa-si deschida cont in judetul meu , asta fiind cauza pentru care nu au platit . E adevarat ca cele doua - indemnizatia si pensia - sunt lucruri diferite , dar…. sa nu patiti la fel … Am inteles argumenteze dvs. dar daca cei de la pensii asa v-au sfatuit , inseamna ca nu e un impediment adeverinta .