avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Un prieten aflat sub influența alcoolului m-a rugat ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Un prieten aflat sub influența alcoolului m-a rugat să îl duc ...

Bună ziua, am nevoie de o opinie juridică. Situația este următoarea:
Un prieten, aflat sub influența alcoolului, m-a rugat să îl duc până într-un loc cu mașina lui. Eu am condus până acolo, am coborât (am parasit autovehicul si de acolo a mers fieacare in treaba lui), el s-a urcat la volan și a plecat singur,. După ceva timp a făcut un accident. Nu eram prezent la momentul accidentului. În aceste condiții, există vreo posibilitate să fiu tras la răspundere?
Cel mai recent răspuns: coconut2 , utilizator 20:26, 11 August 2025
Probabil exista martori care au asistat la producerea accidentului,camere video care au înregistrat evenimentul etc.Depinde de circumstanțele producerii accidentului,depinde unde va aflați dvs când s a produs etc.In mod.normal nu ar trebui sa întâmpinați probleme.Exista și varianta ca amicul sa dea vina pe dvs ,s au văzut și astfel de cazuri.
Ultima modificare: Luni, 11 August 2025
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Nu am fost de fata cand s a produs accidentul,in momentul in care prietenul meu s a urcat la volan eu nu mai eram in autovehicul ,autovehiculul nu era al meu,era a lui .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am platit din propriul buzunar reparatiile masinii iar cel care a avariat-o nu a patit nimic gheomat gheomat Buna ziua, In primavara anului trecut, intr-o noapte la ora 1 masina mea a fost foarte grav avariata in parcare(regulamentar). Faptasul mi-a batut la usa ... (vezi toată discuția)
Incredintat auto- persoana sub influenta alcoolului dreamhunter_ro dreamhunter_ro Buna ziua. Problema mea se prezinta astfel: Intr-o dimineata, dupa o noapte in care subsemnatul si doi cunoscuti am consumat impreuna bauturi alcoolice intr-un ... (vezi toată discuția)