avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Sotul meu este cetatean italian si din anul 2024 luna ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Sotul meu este cetatean italian si din anul 2024 luna septembrie are rezidenta ...

Buna ziua, sotul meu este cetatean italian si din anul 2024 luna septembrie are rezidenta domiciliara in Romania.Mentionez Ca este pensionat si un anul 2024 a platit impozit si taxe in Italia deoarece a locuit mai mult de 183 zile in Italia .Conform legii italiane cetatenii italienii care au avut rezidenta fiscala mai mult de 183 zile pe teritoriul Italiei sunt impozitati pe tot anul respectiv.In 2025 a cerut sa fie inregistrat cu rezidenta fiscala in Romania deoarece ne am transferit in Romania in sept.2024. ANAF pretinde Ca sotul meu sa plateasca impozit pe pensie si pe perioda de 4 Luni di anul 2024 ignorand faptul Ca exista o conventie internazionale intre Italia si Romania pt.evitarea dublei impozitari .in bazar acestei conventii sotul meu ar trebuie sa plateasca impozit pe pensie incepind cu anul 2025.....cum pot sa rezolv aceasta problema cu ANAF ? Va multumesc

Alte discuții în legătură

Evitarea dublei impuneri i_simina i_simina Cum se impoziteaza redeventele obtinute din Romania de catre un rezident al Italiei? Daca se impoziteaza in romania, prin retinere la sursa, care este temeiul ... (vezi toată discuția)
Transfer pensie cetatean strain in romania crisidona crisidona Este posibil ca un cetatean italian care detine o locuinta si o firma in Romania sa-si transfere pensia bruta din Italia in Romania,astfel incat impozitul si ... (vezi toată discuția)
Acte rezidenta Miruna_Irina Miruna_Irina Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati cu o informatie pentru o prietena. Are cetatenie dubla romana si italiana si e stabilita in Italia. Isi deschide un ... (vezi toată discuția)