Buna ziua, sotul meu este cetatean italian si din anul 2024 luna septembrie are rezidenta domiciliara in Romania.Mentionez Ca este pensionat si un anul 2024 a platit impozit si taxe in Italia deoarece a locuit mai mult de 183 zile in Italia .Conform legii italiane cetatenii italienii care au avut rezidenta fiscala mai mult de 183 zile pe teritoriul Italiei sunt impozitati pe tot anul respectiv.In 2025 a cerut sa fie inregistrat cu rezidenta fiscala in Romania deoarece ne am transferit in Romania in sept.2024. ANAF pretinde Ca sotul meu sa plateasca impozit pe pensie si pe perioda de 4 Luni di anul 2024 ignorand faptul Ca exista o conventie internazionale intre Italia si Romania pt.evitarea dublei impozitari .in bazar acestei conventii sotul meu ar trebuie sa plateasca impozit pe pensie incepind cu anul 2025.....cum pot sa rezolv aceasta problema cu ANAF ? Va multumesc
Bună ziua, dacă nu vă înțelegeți cu ANAF, există o procedură de contestareși ulterior posibilitatea de a sesiza instanța. Cat e impozitul pe cele 4 luni si dacă doriți să faceți aceste demedersuri depinde de dvs.
Azi am facut contestatie si astept raspuns de la ANAF....intenzionez sa merg si in audienta .Suma nu este mare (cca 500 euro) intrucat plateste doar pentru dif.ce depaseste 3000 lei in procent de 10 % Dar este si o chestiune de principiu....exista o conventie Internationala pe care fiscul roman nu o i a in considerare si interpreteaza legea cum vrea....functionara ANAF a interpretat legea dupa bunul ei plac.....Va multumesc pt.raspuns si daca nu rezolv problema prin contestatie o sa incerc calea instantei
Inchiriere apartament
iselin
buna seara,
am dubla cetatenie romana si italiana, resedinta este in italia si sunt proprietara unui apartament in romania, impreuna cu sora mea. in cazul ... (vezi toată discuția)
Acte rezidenta
Miruna_Irina
Buna ziua!
Va rog frumos sa ma ajutati cu o informatie pentru o prietena.
Are cetatenie dubla romana si italiana si e stabilita in Italia. Isi deschide un ... (vezi toată discuția)