avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... CASS -persoane cu handicap grav
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

CASS -persoane cu handicap grav

Bună seara.Este corectă reținerea CASS la pensiile mai mari de 3000 lei în cazul persoanelor cu handicap?Din Legea nr.141/2025,reiese că nu.Nici de pe site-ul cnas.ro.Mulțumesc.

?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 19:09, 11 August 2025
Persoanele cu handicap, dacã nu realizeazã venituri, sunt asigurate fãrã sã plãteascã CASS.

Pentru indemnizatia de handicap NU se plãteste CASS, dar dacã au alte venituri, de exemplu pensie peste 3000 lei, se plãteste CASS la suma ce depãseste 3000 lei.

Deci scutirea de la plata CASS o au, doar persoanele cu handicap care nu au venituri salariale sau pensie.
Ultima modificare: Luni, 11 August 2025
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sotia este incadrat in grad de handicap accentuat decizie permanens. ... Mark Ladislau Mark Ladislau Sotia este incadrat in grad de handicap accentuat decizie permanens. Este pensionara din anul 2012 .Ám primit cuponul de pensii din care rezulta ca se retina ... (vezi toată discuția)
Cass oprit la persoanele cu handicap Sms 67 Sms 67 Cass oprit la persoanele cu handicap . Au zis ca nu opresc cass la persoanele cu handicap grav și accentuat și mi-a venit pensia cu oprire de cass fiind ... (vezi toată discuția)
Bună seara. eu sunt pensionar, cu pensie mai mare de 3000 lei. ... dodorel62 dodorel62 Bună seara. Eu sunt pensionar, cu pensie mai mare de 3000 lei. Dar am și handicap grav pe probleme respiratorii, dat definitiv, având și un aparat pentru ... (vezi toată discuția)